Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 17 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Whut? Dit parfum kan helpen je hormonen in balans te brengen

De hormoonhuishouding kan een hele boel doen voor een goede mentale gesteldheid. Er duiken steeds meer opmerkelijke manieren op om de hormonale balans te herstellen of verbeteren, waaronder parfum.

Ruikt heerlijk en is ook nog eens effectief om je mentale én lichamelijke gezondheid te boosten.

Het hormonale nadeel van vrouw zijn

Hoe fantastisch het ook is om vrouw te zijn. Er is één ding dat het zo nu en dan toch echt wel een beetje challenging kan maken. Hormonen. Waar mannen zich, bij wijze van, elke dag van de maand hetzelfde kunnen voelen, kan voor een vrouw elke dag anders voelen. Is je hormonale balans helemaal op orde, dan fladder je het leven door met energie en plezier. Toch is dit voor veel vrouwen helaas vaak juist niet zo. Een verstoorde hormoonhuishouding kan enorm veel verschillende gevolgen hebben. Vermoeidheid, stress, hoofdpijn, eetbuien, onregelmatige menstruatie, angsten, acne, slaapproblemen, een laag libido, een slecht humeur… de lijst lijkt oneindig.

Dit kan helpen om je hormonale balans te herstellen

Denk jij dat je hormonen niet helemaal in balans zijn? Gelukkig zijn er dan ook enorm veel manieren om ze een handje in de goede richting te helpen. De juiste voeding, beweging, rust en anticonceptie kan al een wereld van verschil zijn. Toch duiken er ook steeds meer alternatieve manieren op die misschien ook jou wel zouden kunnen helpen.

Parfum die aanvoelt – én ruikt – als een pauze

Zo stuitten wij deze week op een parfum dat speciaal is ontwikkeld om de hormonale harmonie te ondersteunen. Het parfum, genaamd Pause, werd gecreëerd door de oprichtsters van Abel Odor naar aanleiding van hun eigen hormonale veranderingen. De vrouwen werden keer op keer teleurgesteld door de manier waarop de maatschappij omgaat met hormonale veranderingen – en dan vooral de perimenopauze. In deze periode vinden bij veel vrouwen van eind 30 tot eind 40 hormonale veranderingen plaats die leiden tot de menopauze zelf.

Ze ervaarden dat het wordt beschouwd als een teken van het verlies van vitaliteit en vruchtbaarheid. Helemaal niet nodig, vonden de vrouwen zelf. Als tegenreactie ontwikkelden ze een rijke bloemengeur die hun missie weerspiegelt: zelfvertrouwen en elegantie toevoegen aan deze hormonale levensfase van de vrouw.

Elk ingredient zijn eigen voordeel

Pause zowel een symbolisch steuntje in de rug voor elke vrouw, maar het biedt ook nog eens praktische voordelen. Na veel onderzoek naar therapeutische parfums is het parfum ontwikkeld met essentiële oliën. Deze zijn allen zorgvuldig geselecteerd vanwege hun positieve invloed op het hormonale welzijn. Zo stabiliseert Mimosa de gemoedstoestand, zorgt de Narcis voor de ondersteuning van de nachtrust, helpen viooltjes voor de vermindering van stress en zorgt hooi voor innerlijke rust.

Pause van Abel Odor is verkrijgbaar vanaf €100 op abelodor.com.

NSMBL’s Emma over paniekaanvallen: ‘Ik had ze en ja, ik ging wekelijks naar de psycholoog’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.