Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 30 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Ramona (28): ‘Mijn vriend heeft wél geld om met zijn beste vriendin uit eten te gaan, maar neemt mij nooit mee’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Ramona* (28) haar verhaal.

Een hechte vriendschap

“Mijn vriend heeft al jaren een beste vrouwelijke vriendin en ik heb daar in principe helemaal geen problemen mee. Natuurlijk weet ik dat relaties tussen mannen en vrouwen om kunnen slaan, dat er bepaalde gevoelens kunnen ontstaan en dat er veel mensen een andere mening hebben. Maar ik ben goed van vertrouwen en ik zie altijd graag het goede in de mens.

Ik ken zijn beste vriendin dan ook en zij is hartstikke aardig én heeft zelf ook een fijne relatie. Niks om me zorgen om te maken en ik vind het juist wel fijn dat hij goed op kan schieten met andere vrouwen, hij is emotioneel beschikbaar en kan goed praten. Daarom ben ik ook op hem gevallen.”

Pijnpuntje

“Toch is er wel iets wat ik vervelend vindt. Mijn vriend verdient geen vetpot en dat is helemaal niet erg. We kunnen samen prima leven maar we kunnen ook niet alles zomaar doen. We moeten per maand goed kijken hoe en waar we ons geld aan uitgeven en kunnen dan ook niet altijd uiteten als we willen, of iets anders doen wat relatief veel geld kost.

Wat me dan stoort is, is dat hij vaak zegt dat hij ‘nu even geen geld heeft’ om met mij te eten, maar dat hij rustig die week erop wél met zijn beste vriendin gaat eten. Of dat hij mij nooit mee uiteten neemt, maar dat wel bij haar doet. Ik heb het wel eens aangekaart en dan zegt hij dat hij sowieso al quality time met mij doorbrengt en met haar minder. Dus dat hij dan graag leuke dingen met haar doet als ze elkaar zien.

Ik neem hem wél mee uiteten als het mogelijk is en ik vind het jammer dat hij dat niet terugdoet. Of dat hij nooit extra geld opzij zet om een leuke date voor ons te organiseren. Hoeft niet duur te zijn allemaal, maar dat soort dingen komen wel vaak vanuit mij. En dat dit er dan nog bij komt kijken, maakt het extra lastig. Hoe dring ik tot hem door? We hebben hier nu wel al vaker discussies over gevoerd maar dat draait op niks uit.”

Ksamil staat bekend als de Malediven van Europa maar tien keer zo goedkoop

Linda (33): ‘Mijn kind groeit op met twee moeders, mijn familie is daar op tegen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.