Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 23 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

De ‘reverse cat eye’ is dé beautytrend voor aankomende zomer: dit zijn de beste manieren om ‘m te dragen

Dat er genoeg variaties zijn te vinden op de cat eye, moge duidelijk zijn. Zo heb je de double winged liner en de witte eyeliner, twee variaties op de cat eye die razendpopulair zijn op dit moment. Vandaag kunnen we weer een nieuwe variant aan het lijstje van cat eye-looks toevoegen, want de reverse cat eye wil je deze zomer nog uitproberen.

We zetten de mooiste looks op een rij.

Reverse cat eye: dé beautytrend voor 2021

Of het nu een gloednieuwe modetrend of handige beauty hack is, nieuwe trends zijn altijd welkom. In sommige gevallen ontdekken we op ons favoriete platform TikTok de nieuwste trends, maar het kan ook zijn dat een bepaalde trend vernieuwd of veranderd wordt. Zo wordt de klassieke cat eye ook regelmatig in een moderner jasje gestoken – denk aan de double winged liner of de witte eyeliner trend.

Voor aankomende zomer introduceren we de reverse cat eye, aka een cat eye, maar dan op de onderste waterlijn. De eyeliner is niet alleen onwijs sexy, het laat je ogen ook een stuk beter uitkomen. Wellicht komt de make-up look je wat bekend voor, want in 2016 droeg niemand minder dan Kim Kardashian het al op de rode loper van Cannes. Ze combineerde de reverse cat eye met een paar glinsterende statement oorbellen en een nude lip.

reverse cat eye
JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP

Dat de beautytrend nu weer zo razendpopulair is, is dan ook niet zo gek. Het begon allemaal op TikTok, waar make-up artiest @paintedbyspencer de trend startte en een video plaatste waarin hij de reverse cat eye introduceerde. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn groot fan van deze look.

@paintedbyspencer

Love a good REVERSE cat eye 🕺🏻 #fypシ #foryou #FerragamoLetsDance #makeup

♬ original sound – Tik Toker

Zo creëer je de reverse cat eye

Nadat de beautytrend zo populair werd, kreeg @paintedbyspencer veel vraag naar een duidelijke tutorial. In een TikTok-video deelt hij al zijn tips voor de cat eye.

@paintedbyspencer

Reply to @katerinasmind I hope this helps! ❤️👨🏻‍🎨 #fypシ #foryou #FerragamoLetsDance #makeup

♬ original sound – Tik Toker

Spencer legt uit hoe hij eerst de makkelijke basis van de look creëert. Dit doet hij door een grijsbruine oogschaduwtint te gebruiken en deze op het hele ooglid aan te brengen. Goed blenden is van toepassing. Vervolgens gebruikt hij dezelfde kleur op zijn onderste waterlijn en blend hij dit ook goed uit.

Dan pakt hij een zwarte liner en brengt hij dit aan in zijn waterlijn. “This is where it gets fun. Now I’m taking a gel black liner and I’m gonna run this pencil through my waterline. The important part here is to really bring it into the inner corner“, vertelt hij in de video. “Extend that inner corner, then wing it out on the outer corner. Don’t worry about bringing it down too far, just keep it in the water line. Once we smoke it out with a brush, all of that work will be done for us.”

Vergeet de cat eye: puppy eyeliner is dé beautytrend die TikTok domineert

Dit zijn de beste looks op een rij

NSMBL zou NSMBL niet zijn als we je geen flinke dosis make-up inspiratie zouden geven. Van out of the box tot natuurlijke make-up looks: dit zijn de mooiste looks met een reverse cat eye op een rij.

1. Nude, nude, en nog eens: nude

2. Fox eye

3. Smoked out

‘Glazed eye’ make-up is alles wat we willen dragen deze zomer

4. Minimalistisch

5. Witte reverse cat eye

6. Donkere aanzet

7. Double winged

‘Reverse contrast’ is dé haartrend voor lente 2021: dit zijn de beste looks

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.