Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 15 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Scarlett Johansson loog voor haar allereerste rol in film

Met alle sprookjesverhalen op social media kan het soms lastig zijn om te onthouden dat het niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn is in de levens van celebrities. Voor velen is hun carrière zeker niet zomaar aan komen waaien. Zo ook niet voor Scarlett Johansson, die heeft gelogen om de rol te krijgen die haar bekend maakte in de filmwereld.

Leugentje om eigen bestwil, zullen we maar zeggen…

Iedereen moet ergens beginnen, óók Scarlett Johansson

Scarlett Johansson kennen we van haar geniale rollen in een grote hoeveelheid aan Marvel-, comedy- en familiefilms. Al meer dan 25 jaar is ze één van de meest getalenteerde en veelzijdige actrices in Hollywood. Het lijkt wel alsof ze élke rol zou kunnen vervullen. Inmiddels denken we dat casting directors per direct ‘ja’ zeggen als Scarlett interesse heeft om een rol te vervullen in hun film. Aan de start van haar carrière was dat zeker niet zo. Ook voor Scarlett kwam de roem niet zomaar uit de lucht vallen.

Een beetje bluf om haar droom werkelijkheid te maken

Al sinds dat ScarJo een klein meisje was, had ze de droom om actrice te worden. In een van haar eerste films, The Horse Whisperer, speelde ze Grace. Grace was een jong meisje dat gewond was geraakt bij een paardrijd ongeluk. In de film leerde het meisje opnieuw paardrijden onder begeleiding van een coach en expert. Om de hoofdrol van de film te bemachtigen zat één streng vereiste. De vertolker van Grace zou namelijk op hoog niveau paard moeten rijden. Nu had Scarlett, als groentje in de filmwereld en op 12-jarige leeftijd, nog nooit op een paard gezeten, maar besloot ze tijdens de casting dat dit haar niet tegen zou houden. Op de gevreesde vraag of ze ooit op een paard had gezeten, zei ze – met een flinke portie bluf – gewoon ja. Volgens haar zelf, geen leugen of onwaarheid, want het had ook over een plastic paard kunnen gaan.

Tijdens de opnames had ze – naar eigen zeggen – geen idee wat ze aan het doen was en kwamen haar casting directors er al snel achter dat ze helemaal geen paardrijd-talent was. “I didn’t know what I was doing and I was very unsure of myself.”  Als een echte Pippi Langkous dus, met het “Ik-heb-het-nog-nooit-gedaan-dus-ik-denk-dat-ik-het-wel-kan”-motto .” ” After taking many lessons and working with the wranglers, I became obsessed with it,” vertelde ze in 1998 aan ET.

De comeback waar niemand om vroeg: het beruchte Fyre Festival komt met een tweede editie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.