Anne Smits
Anne Smits Beauty 15 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

NSMBL’s beautymaand: de juiste basis van een skincare routine

Deze maand staat NSMBL in het teken van beauty en delen wij onder andere onze beauty- en skincarehacks. Wij kunnen niet genoeg krijgen van alle kennis rondom de juiste huidverzorging en daarom gaan we even terug naar de basis. Uit welke producten en ingrediënten bestaat een goede skincare routine?

Je leest hier hoe jij jouw huid zo lang mogelijk jong houdt.

Uit deze producten en ingrediënten bestaat een goede skincare routine

Hoe ziet het nu met de volgorde van je huidverzorging? Ook daar geven wij jou graag antwoord op. Je begint met 1) make-upremover (‘s avonds), 2) cleanser, 3) toner, 4) exfoliant (‘s avonds), 5) serums, 6) moisturizer en de laatste stap voor je huidverzorging in de ochtend is 7) SPF. You’re welcome.

Make-upremover

De eerste en misschien ook meteen de meest essentiële stap in je skincare routine, is het verwijderen van je make-up. Dit doe je met een make-upremover. Er zijn diverse make-upremovers, bij de duurdere merken ook wel demaquillant genoemd, voor verschillende huidtypen. Zo kan je een micellair water, een cleansing balm of zelfs een cleansing oil gebruiken. Ook kan je een aparte make-upremover gebruiken voor je ogen en lippen bij bijvoorbeeld waterproof make-up.

Cleanser

Double cleansing is de sleutel tot een zuivere huid. In de eerste ronde in het reinigen van de huid maak je gebruik van een make-upremover en deze stap vervolg je met een cleanser. Let goed op wat voor cleanser je gebruikt. Heb je last van een droge en gevoelige huid? Kies dan voor een hydraterende cleanser en vermijd een schuimende cleanser. Heb je een normale tot vette huid, dan is een schuimende cleanser juist wel geschikt voor jou.

Toner

Na deze dubbele reiniging is je huid vrij van make-up en viezigheid. Het kan zo zijn dat er nog resten van je cleanser op je huid zijn achtergebleven. Deze resten verwijder je door middel van een toner. Ook is een toner de eerste stap in het voeden van de huid. Zo heeft een toner een herstellende werking nadat je de huid hebt gecleanst.

Exfoliant

Een exfoliant is een wondermiddel dat je absoluut in jouw huidverzorging op wil nemen. Wat een exfoliant een wondermiddel maakt, is dat het verschillende positieve resultaten geeft. Zo verwijdert het dode huidcellen en helpt het puistjes en mee-eters te verminderen met een stralende huid als resultaat. Een exfoliant is bovendien een veel beter alternatief voor een scrub. Begin je pas net met een exfoliant? Begin dan met het product een aantal dagen per week te gebruiken om het vervolgens op te bouwen naar elke dag. Gebruik het middel alleen ‘s avonds en gebruik overdag altijd een SPF in of na je moisturizer.

Serums

Nu is jouw huid echt klaar voor hydratatie. Voordat je jouw skincare routine afsluit met een moisturizer, kan je jouw routine perfect aanvullen met serums. Serums die perfect zijn om aan jouw skincare routine toe te voegen, bevatten ingrediënten zoals retinol, hyaluronzuur of niacinamide. Net als jouw lichaam is de huid dol op vitaminen, zoals Vitamine A en C. Vaak doet een combinatie van deze ingrediënten wonderen.

Moisturizer

Het einde van jouw skincare routine is bijna in zicht. Ben jij bezig met je huidverzorging voordat je naar bed gaat? Dan sluit je jouw routine nu af met een nachtcrème. Doe jij je gezichtsverzorging in ochtend dan is dit je een na laatste stap in je gezichtsverzorging, namelijk een dagcrème.

SPF

En daar is ‘ie dan: je life saver. Ongeacht wat je huidtype ook is, het is voor elke huid noodzakelijk om overdag een SPF te dragen. En dat ook nog eens voor 365 dagen per jaar. Dus ben in deze stap van je huidverzorging dan ook niet eigenwijs. Sluit je skincare-routine ‘s ochtends af met een SPF van minimaal 30 en vergeet ook je hals niet in te smeren.

NSMBL’s beautymaand: dit zijn Anne’s favoriete beautyproducten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.