Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 21 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zegt jouw slaappositie over jullie relatie

De ene dag is de andere niet en al begin je misschien elke dag in een bepaalde positie in bed, meestal zul je niet precies op deze manier wakker worden. Helemaal als je met iemand anders slaapt zul je misschien ander soort houdingen aannemen dan wanneer je alleen slaapt. Net zoals dat houdingen in het dagelijks leven veel kunnen zeggen over hoe je je voelt en wat je van een ander vindt, geldt dit ook voor de posities die je aanneemt terwijl je slaapt.

Tijd om onze slaaphoudingen eens flink onder de loep te nemen!

Lichaam- en liefdesstalen

Was het jou al wel eens opgevallen dat je voeten in een groep de richting in wijzen van de persoon waarnaar je het liefst wilt luisteren of waarop jouw aandacht gevestigd is? En heb je wel eens gemerkt dat je jouw houding spiegelt van mensen die je vriendelijk vindt? Er zijn oneindig veel hints en signalen te vinden in non-verbale communicatie. Niet heel gek dus dat houdingen in bed ook boekdelen kunnen spreken. Dit kunnen jullie slaapposities volgens de theorieën over jullie relatie verklappen…

1. Spoonen

Wist jij dat spoonen, naast heerlijk cozy en romantisch, ook nog eens hartstikke gezond is? Tijd om over die ergernissen over haar in het gezicht heen te stappen dus. Ook kan het best wel veel zeggen over jou en degene naast wie je ligt. De “grote” spoon zou namelijk beschermend zijn over de “kleine” en geeft deze dan ook een veilig gevoel.

2. In elkaar verstrengeld

Met de armen en benen over en door elkaar heen ziet deze positie er super schattig uit en voelt het waarschijnlijk heerlijk voor degenen die het doen. Toch zien we maar weer dat schijn bedriegt. Deze houding kan namelijk juist betekenen dat de personen te afhankelijk van elkaar zijn en eigenlijk niets meer alleen willen doen. Een eigen leven is natuurlijk belangrijk in elke gezonde relatie.

3. Rug tegen rug

Je zou denken dat het niet veel gezelligs betekent voor je relatie als je met de ruggen naar elkaar toe gaat liggen. Toch hoeft dat zeker niet zo te zijn. Als de ruggen of billen tegen elkaar aan liggen kan dit juist aangeven dat jullie erg comfortabel zijn in elkaars bijzijn.

4. Rug niet tegen rug

Een houding die nóg ongezelliger klinkt dan die hierboven is de positie waarbij jullie met de ruggen naar elkaar toe liggen, maar helemaal geen fysiek contact maken. Toch is dit volgens de wetenschap zo slecht nog niet. Het zou namelijk betekenen dat jullie je verbonden voelen, dat jullie onafhankelijk van elkaar zijn en dat jullie elkaars grenzen respecteren. Klinkt als dé ideale relatie, toch?

5. Hoofd op de borst

Het kan heerlijk zijn om in de arm van je vriend, vriendin, partner of scharrel te kruipen en je hoofd op de borst te leggen. Buiten dat het voor een van de twee al vrij snel zal zorgen voor een tintelende lamme arm, heeft het verder niet veel negatieve effecten. De houding betekent namelijk dat jullie vertrouwen in elkaar en jullie zelf hebben.

6. De zeester

Denk je aan een zeester, dan zie je waarschijnlijk al helemaal voor je hoe deze positie eruit zal zien. Mocht je toch wat extra beeldende tekst nodig hebben, bij deze: de een opgerold op een klein stukje van het bed en de ander wijd-uitgerekt over het grootste deel van het bed. Zoals je misschien al verwacht houdt dit in dat de uitrekte van de twee erg dominant is in de relatie. Ook kan het betekenen dat ze meer zelfvertrouwen hebben dan de partner die zich (uit noodzaak) klein moet maken.

Er zijn natuurlijk nog héél veel meer standjes, houdingen en opties. Toch kan het natuurlijk ook gewoon betekenen dat je in jouw houding het lekkerste ligt en het snelste in slaap laat vallen, t’is maar net waar je in gelooft.

Wist jij dit al? Spoonen is dus ontzettend goed voor je gezondheid

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.