Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Entertainment 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoe Sofia Vergara transformeert tot drugsbaron Griselda Blanco

Sophia Vergara speelt de Colombiaanse drugsbaron Griselda Blanco in de nieuwe gelijknamige serie die vanaf 25 januari op Netflix te zien is. Maar hoe transformeerde Sofia zich tot dit personage? Wij nemen je mee in het (3 uur durende!) proces.

Modern family

Sofia Vergara kennen we natuurlijk allemaal van haar rol als Gloria in de hitserie Modern Family. Maar nu gaat ze de wereld rond in de huid van Griselda Blanco, een Colombiaanse zakenvrouw die ook wel bekend staat als meedogenloze drugsbaron. Om van haar ‘softe’ imago als Gloria af te komen moest er heel wat gebeuren en hiervoor werd haar gezicht volledig getransformeerd.

Award winnende make-up artiest

McIntosh is een award winnende make-up artiest en gespecialiseerd in het maken van protheses. Hij was dan ook dé persoon die Sofia elke draaidag mocht transformeren naar de zogenoemde ‘godmother’. Met maar een paar dagen voorbereidingstijd is het volgens ons heel erg goed gelukt en ziet de actrice eruit als een echte drugsbaron. Jammer genoeg kunnen we niet meer van het werk van McIntosh genieten, want hij is na deze klus met pensioen gegaan. Maar dit was een goede afsluiter voor hem.

Griselda’s neus en wenkbrauwen

Het volledige proces duurde elke keer ongeveer 3 uur(!) en om de make-up en protheses goed te laten hechten moest Sofia bij elke make-up sessie platliggen. Op die manier blijven de protheses het beste plakken en ziet het er elke scène hetzelfde uit. Neus- en wenkbrauw protheses zorgen ervoor dat Sofia er als een compleet ander mens uitziet. Haar perfecte witte (Hollywood) tanden waren ook vervangen door neppe tanden met een nicotine-achtige kleur, omdat Griselda veel rookte.

Make-up transformatie

Voor haar make-up werd er gekozen voor een ’70’s look met dunne wenkbrauwen en signature bordeaux rode lippen. Deze lipkleur draagt ze de hele serie.  Verder werd haar make-up aangepast aan haar outfits en de verschillende scènes, met gouden en groene oogschaduw.

Blanco’s kleding

Om het karakter helemaal af te maken kunnen passende outfits natuurlijk niet ontbreken. Als je Griselda op het scherm ziet, kun je niet anders denken dan dat ze goed met de welbekende Mob Wife trend mee kan doen. Ook al was ze zelf de ‘Godmother’ van haar eigen imperium.

De protheses, make-up en kleding zorgen ervoor dat Sofia als echte  ‘Godmother’ de wereld over gaat.

Meer nieuwe Netflix series ontdekken? Hier een aantal tips!

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.