Julia Schaap
Julia Schaap Werk & Carrière 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘Soft Girl’ revolutie: vrouwen op TikTok zijn massaal klaar met carrière maken

Tegenwoordig is er voor vrouwen net zoveel mogelijk als voor mannen. Althans, bijna. Op zakelijk gebied zijn er genoeg ambitieuze vrouwen die flink aan de weg timmeren. Toch is er nu een tegenbeweging, waarbij de ‘Soft Girl Era’ een grote rol speelt. In dit tijdperk verruilen vrouwen hun werkleven liever voor het ‘Soft Girl’ leven. Wij praten je bij over dit nieuwe fenomeen.

Vrouwen zijn massaal klaar met ‘girlbossen’ en maken van een comfortabel leven prioriteit.

Wat is de Soft Girl revolutie?

Hoewel de meeste vrouwen een carrière ambiëren waar je u tegen zegt, is er nu toch echt een andere ontwikkeling gaande. Vrouwen uit de Gen Z generatie kiezen liever voor het ‘Soft Girl’ leven. Met deze levensstijl ben je niet gefocust op het worden van partner of het opzetten van een eigen bedrijf, maar richt je je vooral op zelfliefde. Deze lifestyle wordt voor veel vrouwen gezien als ideaal, omdat hierbij skincare, sporten en gezond eten centraal staat. Lief voor jezelf zijn is prioriteit nummer een.

Terwijl velen van ons opkeken tegen de echte girlbosses als Hillary Clinton en Oprah Winfrey, zien anderen de druk van zo’n immense carrière niet zitten. Begrijp ons niet verkeerd, in de ‘Soft Girl Era’ blijf je wel werken, het is dus ook geen afwijzing op het werkende leven. Je kiest alleen bewuster voor een goede balans tussen werk en leven.

Commotie om de beweging

Ondanks het zen karakter van de levensstijl, zijn er veel vrouwen die de ‘Soft Girl Era’ toxic vinden. In een wereld waarbij hard is gewerkt voor gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit, is het volgens hen niet de bedoeling om typische gendernormen te promoten.

Wat ons betreft, is dit de keuze aan iedere vrouw zelf. You do you. 

Quiet quitting: deze nieuwe carrièretrend op TikTok moet burn-outs voorkomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.