Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Datingapps kakken in, speeddaten bloeit op: dit zijn de voordelen van zo’n date-avond

Speeddaten wordt door veel mensen waarschijnlijk alleen gezien als een manier van daten die alleen voorkomt in films en series, maar wist je dat dit eigenlijk een hele goede manier van daten is en het veel voordelen heeft?

Wij delen waarom dit de ideale manier van daten is om jouw droomliefde te vinden.

De voordelen van Speeddaten

Bij speeddaten heb je meerdere dates op één avond en voer je met ieder persoon een kort gesprekje. Hierdoor spreek je dus meerdere personen op een avond en leer je ze op een oppervlakkige en laagdrempelige manier kennen. Bij speeddaten heb je veel diversiteit en sociale interactie wat het alleen maar spannender en leuker maakt. Dit zijn de voordelen van speeddaten:

Diversiteit

Zoals we net al zeiden, heb je bij speeddaten veel diversiteit van datepartners. Door deze diversiteit kun je erachter komen wat jou aanspreekt – en wat juist helemaal niet. Misschien dacht je een type te hebben, maar blijkt dit tijdens het speeddaten wel mee te vallen.

Liefde op het eerste gezicht

Hoewel daten via datingapps wellicht iets veiliger voelt, heb je bij speeddaten wel meteen door of er een vonkje overslaat tussen jullie twee. Je voelt meteen de chemie en of dit wel of niet iets is voor jou. En dat is een cruciale factor die bij iedere datingapp ontbreekt.

Voorkom de ongemakkelijke afwijzing

Het kan erg ongemakkelijk zijn om iemand af te wijzen, vooral omdat dit vaak de ander pijn doet. Bij speeddaten is dit anders, omdat er toch maar een klein gesprekje is geweest en je daarna weer door moet naar de ander. Geen ongemakkelijke afwijzing dus. Als het via een organisatie is, dan moet je de afwijzing vaak opschrijven, in plaats van het tegen de ander te zeggen. Easy does it.

Minder prestatiedruk

Hoewel het concept van speeddaten best spannend is, kan het ook rust geven. Je hoeft jezelf namelijk maar binnen een aantal minuten te laten zien en als dit niet goed ging, ga je zo weer door naar de volgende.

Efficiënt daten

Ben jij hard op zoek naar je droomman dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk vinden. Met speeddaten leer je veel mensen kennen binnen een korte tijd, waardoor je dus sneller de man van je dromen zult vinden, als deze er tussen zit. Date stacking was eerder al een trend, dus waarom niet gewoon speeddaten?

Efficiënt daten: dit is hoe Gen Z de ‘alles-of-niets mentaliteit’ inzet in hun liefdesleven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.