Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 20 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 grote sporttrends gaan 2021 domineren

Met het sluiten van de sportclubs en sportscholen afgelopen jaar, zijn we met z’n allen heel anders gaan sporten dan voorheen. Logisch, want binnen sporten is op dit moment een no go. Benieuwd naar de sporttrends van 2021? We zetten ze voor je op een rijtje.

We zien dit jaar dus echt een duidelijke verandering ten opzichte van vorig jaar: minder binnensporten, vaker naar buiten en meer online.

5 sporttrends waar je in 2021 niet omheen kunt

1. Stretch-, mobility en flow lessen

We lieten het je in dit artikel al weten: stretch-, mobility en flow lessen zijn op dit moment mateloos populair bij OneFit. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het sluiten van de sportscholen en het vele thuiswerken aan de eettafel.

2. Sporten in de buitenlucht

We kunnen niet wachten tot het weer wat warmer wordt buiten, want sporten in de buitenlucht zal ook een grote rol gaan spelen in 2021. We zien steeds meer sportlessen die buiten worden aangeboden en we kunnen ons ook niets beters bedenken dan sporten met het zonnetje op ons gezicht.

Natuurlijk is het hartstikke gezond om een rondje in het Vondelpark te rennen of op de fiets te stappen, maar denk ook aan niet-standaard sporten als SUPpen en touwtjespringen.

3. Mindfulness workouts

Die moeten we even uitleggen – met mindfulness workouts worden onder andere lessen bedoeld die gefocust zijn op meditatie- en ademhalingsoefeningen. Zo laat OneFit weten dat speciale Wim Hof-workouts vorig jaar al mateloos populair waren, en dat deze trend dit jaar zonder twijfel door zal zetten.

4. Bedrijfsfitness

Jezelf in het zweet werken met je collega’s, zie jij het al voor je? Door het vele thuiswerken bewegen we met z’n allen minder en hebben we minder sociaal contact met collega’s, en bedrijfsfitness moet hier een stokje voor gaan steken.

Zo zullen we vaker zien dat collega’s (online) samen een workout in zullen plannen, zodat er gezamenlijk aan de gezondheid gewerkt kan worden. Win-win, want gezonde werknemers hebben minder kans op burn-out klachten én het is een gezellige manier om met collega’s af te spreken.

5. Online lessen

Zolang we nog in een pandemie zitten, zullen veel mensen zich niet veilig genoeg voelen om naar de sportschool te gaan. Niet meer dan logisch, en daarom wordt er voorspeld dat online lessen ook in 2021 nog hartstikke populair blijven. Zo kunnen ook mensen die (nog) niet naar de sportschool willen op een laagdrempelige manier meer bewegen.

6 manieren om fit te blijven als je geen tijd of zin hebt voor een workout

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.