Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Entertainment 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De cast, het verhaal en de releasedatum: dit weten we over ‘Stranger Things’ seizoen 5

Seizoen 5 van Stranger Things komt eraan, zo liet Netflix weten. Hoewel veel mensen waarschijnlijk niet kunnen wachten om hun favoriete personages weer te zien, zullen we helaas nog wel even geduld moeten hebben. Ondertussen kunnen we jullie wel alvast voorbereiden op wat we gaan zien.

Hier is alles wat er tot nu toe bekend is over Stranger Things seizoen 5, het allerlaatste seizoen van Stranger Things dat acht afleveringen telt. Dit gaat een knaller worden.

Alles over Stranger Things seizoen 5

Wie zien we terug? Wat gaat er gebeuren? En vooral: wanneer kunnen we weer kijken?

De releasedatum

Bij Netflix zijn ze in januari begonnen met het filmen van seizoen 5 van Stranger Things. De serie is momenteel dus volop in productie. Millie Bobby Brown, één van de hoofdpersonen in de serie, gaf al eerder aan dat het seizoen niet in 2024 uitgebracht zal worden, dit zal dus waarschijnlijk 2025 worden. Ook gaf ze in dit interview aan dat ze nog ongeveer negen maanden bezig zouden zijn met filmen, wat betekent dat ze rond december klaar zijn. Hierna zal het postproductie proces ook nog enkele maanden in beslag nemen. Het vijfde seizoen zal waarschijnlijk na de zomer te zien zijn en misschien zelfs pas begin 2026.

De cast van Stranger Things seizoen 5

We verwelkomen één nieuw gezicht in het komende seizoen, namelijk Terminator-actrice Linda Hamilton. Verder bestaat de cast uit bekende gezichten. Het grootste deel van de cast keert namelijk terug, waaronder David Harbour, Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Noah Schnapp (Will), Natalia Dyer (Nancy), Sadie Sink (Max), Caleb McLaughlin (Lucas), Gaten Matarazzo (Dustin), Joe Keery (Steve), Priah Ferguson (Erica), en Winona Ryder (Joyce).

Behind The Scenes

Op het X- en Instagram-account van Stranger Things en maker Ross Duffer zijn er al meerdere behind the scenes beelden gedeeld. Zo is er op een foto te zien dat Jonathan Byers en Nancy Wheeler op de achterbank zitten van Steve Harrington’s BMW met angst in hun ogen. Ook laten ze andere elementen zien die we later hoogstwaarschijnlijk terug gaan zien in de serie.

Het script

Om fans nog een kleine teaser te geven van het aankomende seizoen, deelde het officiële X-account van Stranger Things de eerste paar regels vanuit het script. Dit is het script van het begin, dus aflevering 1, scène 1.

Aflevering 1

Het seizoen gaat afgetrapt worden met aflevering 1, genaamd “The Crawl”, wat je precies kunt verwachten van deze aflevering wordt niet erg duidelijk door deze titel. Zie het als een leuk hersenspinsel om zelf in te vullen waar de aflevering over gaat.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.