Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

‘The Devil Wears Prada 2’ is officieel: dit weten we tot nu toe

Beste nieuws van de dag, of beste nieuws ooit? De iconische film The Devil Wears Prada krijgt een vervolg. Volgens vakblad Variety werkt Disney aan een opvolger van de comedy uit 2006 en wij kunnen ons geluk niet op.

The Devil Wears Prada 2

Aline Brosh McKenna, de scenarioschrijfster van de originele film, is in gesprek over een terugkeer. Het is nog niet duidelijk of dat ook geldt voor acteurs uit de oorspronkelijke cast.

The Devil Wears Prada, gebaseerd op het boek van Lauren Weisberger, gaat over de jonge journaliste Andrea ‘Andy’ Sachs (Anne Hathaway) die als assistent gaat werken voor Miranda Priestly, de door Meryl Streep gespeelde duivelse hoofdredactrice van het fictieve modetijdschrift Runway. Het vervolg zou gaan over Priestly die te maken krijgt met de veranderende tijdschriftmarkt. Haar andere assistent uit het origineel, de door Emily Blunt gespeelde Emily Charlton, is nu het hoofd van een succesvol merk dat Priestly als adverteerder voor haar blad wil strikken en dat gaat natuurlijk gepaard met wat struggles, aangezien Miranda niet altijd even aardig is geweest voor Emily.

De originele film is gebaseerd op het boek The Devil Wears Prada van Lauren Weisberger. De schrijfster putte voor het boek uit haar eigen ervaringen als persoonlijk assistent van Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Fun fact: Anna Wintour was ‘t zelf niet helemaal eens met de productie van deze film. Ze probeerde de film te belemmeren: hier lees je hoe.

Anna Hathaway over een vervolg

Natuurlijk wordt er al jaren gespeculeerd over een tweede deel en ook de cast wordt regelmatig bedolven onder de vragen. Anne Hathaway heeft een vervolg eerder ‘tempting’ genoemd, maar ook dat het eigenlijk al te laat is voor een passend tweede deel omdat de huidige mediawereld er zo ontzettend anders uitziet. Toch laat het waarschijnlijke plot van de film, een dying magazinebusiness, wel ruimte over voor zo’n moderne verhaallijn.

Of we Andy Sachs terugzien? Dat is nog maar de vraag. In het boek Revenge Wears Prada: The Devil Returns, het tweede boek van schrijfster Lauren Weisberger, is Andy redacteur bij een blad over bruiloften. Ook is ze zelf bezig met een bruiloft plannen, wat dus een groot thema is in het boek. Het zou zomaar kunnen dat we ook zoiets terug gaan zien in het tweede deel.

Volgens Anne Hathaway zou The Devil Wears Prada in dit tijdperk nooit werken – om deze reden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.