Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

The Vanishing at the Cecil Hotel is gekoppeld aan American Horror Story en dit is waarom

Eerder werden we al verwend door Netflix met de spannende true-crime documentaire The Night Stalker, maar vorige week deden ze er nog een schepje bovenop met Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. Het bizarre verhaal over de verdwijning van Elisa Lam wordt in de vier spannende afleveringen tot in detail uitgelegd.

Één ding wist je misschien nog niet: de spannende documentaire is gelinkt aan onze favoriete horror-serie American Horror Story. We vertellen je waarom.

Vanishing at the Cecil Hotel

Deze waargebeurde Netflix-serie is razend populair en vertelt het creepy verhaal over de 21-jarige studente Elisa Lam. Ze sliep in het Cecil Hotel, een van de meest bizarre hotels van Los Angeles. In het hotel gebeuren namelijk de raarste dingen: van talloze (zelf)moorden tot zwervers die geestelijk ziek zijn.

Zelfs Richard Ramirez, ook wel bekend als The Night Stalker, kwam regelmatig bebloed het hotel binnen. Studente Elisa Lam was helaas de dupe: in 2013 verdween ze van de radar en het laatste beeld van Elisa was een bizar voorval in de lift van het Cecil Hotel.

the cecil hotel american horror story
Netflix

American Horror Story

Het is niet zo’n verassing dat het vijfde seizoen van American Horror Story, Hotel, is geïnspireerd op het Cecil Hotel. Het seizoen gaat namelijk over een hotel in Los Angeles, alleen heet het hotel in American Horror Story het Hotel Cortez. Er gebeuren vreemde dingen, zoals paranormale voorgevallen en het verhaal van de gestoorde hoteleigenaar. Ook zijn er in Hotel Cortez opvallend veel zelfdodingen en moorden gepleegd. Klinkt wel bekend, hè?

In 2015 zei Ryan Murphy, de bedenker van AHS, hier al wat over. “I was always very obsessed with The Hotel Cecil that is downtown,” vertelde hij in een interview van Collider. “There was a surveillance video that went around two years ago that just showed a girl getting into an elevator in a downtown hotel that is rumoured to be haunted, and she was never seen again.”

Richard Ramirez

En dat is niet het enige: de seriemoordenaar Richard Ramirez komt in het vijfde seizoen van American Horror Story ook nog even langs. Je ziet hem in de aflevering Devil’s Night. We vertellen je alvast: hij lijkt héél erg op de echte Night Stalker.

Je kunt Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel nu op Netflix kijken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.