Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 26 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Door deze TikTok-hack breng jij je foundation perfect aan

Iedereen brengt zijn of haar foundation anders aan, en daar is ook allesbehalve een regelboekje voor. Toch zijn er manieren om je foundation aan te brengen die ervoor zorgen dat het product beter tot zijn recht komt. Volgens make-up artiest Tamra Lord is dit de perfecte TikTok-hack om jouw foundation aan te brengen.

Wanneer je dit eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet anders.

Door deze TikTok-hack breng jij je foundation op de juiste manier aan

We brengen allemaal onze foundation op een andere manier aan, maar de meesten van ons zullen waarschijnlijk eerst hun product op hun borstel aanbrengen voordat ze het op hun gezicht aanbrengen. Dit lijkt een prima manier, alleen wat vergeten wordt is hoeveel product hieraan verloren gaat. De foundation gaat door het drukken van de borstel op je gezicht sneller dieper in de borstel zitten, waardoor er minder op je gezicht wordt aangebracht. Ook is het allesbehalve goed voor jouw borstels, vooral als je ze niet regelmatig schoonmaakt.

Ook TikTok-gebruiker en make-up artiest Tamra Lord ziet het bovenstaande veel gebeuren. En dat terwijl er veel handigere manieren zijn om je foundation aan te brengen die er ook gelijk voor zorgen dat al het product wordt gebruikt. In een TikTok-video legt ze uit wat volgens haar een handige manier is om je foundation aan te brengen.

@tamralords

What do use to put your foundation on?? #makeuphacks #makeuptutorial #makeupbrush

♬ Memories (In the Style of Maroon 5) [Karaoke Version] – Instrumental King

Foundation online kopen? Zó vind je in 3 stappen jouw ideale foundation match

In de video legt ze uit dat het gebruiken van de eerste techniek – de foundation eerst aanbrengen op de borstel – allesbehalve de goede manier is. Niet alleen heeft het invloed op hoeveel product er op je gezicht terecht komt, het is hierdoor ook lastiger je borstels schoon te maken. “Look where all that product just went; this product just went straight into my brush,” legt ze uit. “That means it’s going to get deep into the bristles and not give you as much coverage as you thought.

Vervolgens laat ze zien hoe zij zelf haar foundation aanbrengt. Dit doet ze door eerst haar foundation aan te brengen op een product met een platte bovenkant, en de foundation vervolgens op deze manier op haar gezicht aan te brengen. Ze blend het product dan met haar borstel. Je ziet gelijk dat er veel meer product is te vinden op haar gezicht, én dat er geen overige foundation in haar borstel te zien is.

This is what you’re going to do instead: find a non-porous surface, put the same amount of foundation as you normally put on a brush, and then put it onto your face like this,” legt ze uit. “You’re going to use a lot less product and get a ton more coverage, and you’re not going to have to wash your brushes as quickly, either.” Kortom: met deze TikTok-hack blijft er niet alleen veel minder product over in je borstel, maar komt je foundation ook nog eens meer tot zijn recht. Wat wil je nog meer?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.