Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Door deze TikTok-hack verdwijnen je wallen als sneeuw voor de zon

Niet zo lekker geslapen vannacht? Dat merk je zelf misschien aan je energielevels, maar ook in je gezicht is dat vaak te zien. Na een gebroken nacht kan je gegarandeerd wallen onder je ogen verwachten. Hoe je daar zo snel mogelijk vanaf komt? Met deze handige TikTok-hack.

En het beste is dat je er alleen een oude lippenstift voor nodig hebt.

DIY: lippenstift van ijs tegen wallen

Op TikTok laat gebruiker Emilie Karlsen precies zien wat je moet doen om een handige gadget tegen wallen te creëren. Het enige wat je hier voor nodig hebt, is een oude lippenstift, een beetje kraanwater en een vriezer. Het is namelijk de bedoeling om een lippenstift van ijs te maken, waarmee je de huid onder je ogen kunt kalmeren.

Je kunt zelf heel gemakkelijk de lippenstift uit een oud omhulsel verwijderen met een klein lepeltje of een wattenstaafje waar je het bolletje vanaf knipt. Zorg ervoor dat alle lippenstift weg is, vul het omhulsel met water en zet ‘m (rechtop!) in de vriezer.

In de video hieronder zie je precies hoe je te werk moet gaan.

@ekemilie

#lifehack #lipstick #ice #icelipstick

♬ original sound – MegaGoneFree

Waarom het werkt? Simpel, wallen zijn vaak een ophoping van vocht. Door de kou van jouw DIY lippenstift, trekken je bloedvaten samen. Het vocht onder je ogen wordt hierdoor sneller afgevoerd, waardoor je wallen in no-time verdwijnen.

Wel krijgen we van mindbodygreen de tip om de lippenstift van ijs maar één keer te gebruiken in verband met bacteriën en make-up restjes. Bevalt het, dan maak je voor de volgende dag dus weer even een nieuwe. Gelukkig is dat zo gedaan, want het omhulsel kan je natuurlijk wél opnieuw gebruiken.

En ja, natuurlijk zou je ook gewoon een ijsblokje gewikkeld in een theedoek op je wallen kunnen leggen. Of een zakje met diepvries erwten. Maar een lippenstift van ijs ziet er nou eenmaal nét wat meer classy uit. Al blijft genoeg slapen natuurlijk altijd prioriteit.

Meer tips tegen wallen?

Eerder dit jaar deelden we nog een andere TikTok-hack tegen wallen (wat zouden we zonder TikTok moeten?). Zo zie jij er ook binnen de kortste keren weer fris en uitgeslapen uit. Dat artikel vind je hier:

Door deze TikTok-hack zijn je wallen in no-time verleden tijd

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.