Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Zit jij in een lange afstandsrelatie? Deze tips maken het missen een stukje dragelijker

Door de mogelijkheden van tegenwoordig nemen de lange afstandsrelaties steeds meer toe. Door telefoons en het internet, lijkt het alsof je soms dichter bij elkaar bent dan ooit. Toch is dit geen vervanging voor het écht bij elkaar zijn. Hierdoor is het onderhouden van een lange afstandsrelatie af en toe nogal een obstakel. Toch zijn er een aantal tips hoe jouw relatie de lange afstand kan overleven.

Deze tips maken het missen een stukje dragelijker

Vooral met een groot tijdsverschil kan een lange afstandsrelatie een flinke uitdaging zijn.

1. Zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken

In een lange afstandsrelatie kan het vaak maanden duren voordat je elkaar weer ziet. Dit eindeloze vooruitzicht kan ervoor zorgen dat je gaat twijfelen of je dat het wel waard vindt. Zorg er daarom voor dat je dingen hebt om naar uit te kijken. Dit kan het moment zijn dat je elkaar weer ziet, of dat je even de tijd neemt om te bellen. Maak kleine afspraakjes met elkaar, waardoor je toch indirect bij elkaar bent.

2. Hou elkaar op de hoogte

In een lange afstandsrelatie is het lastig om elkaar op de hoogte te houden, omdat je elkaar minder vaak in het echt ziet. De enige manier is via de telefoon, of als je het écht old school wil houden kan het ook per post. Hierdoor is het belangrijk dat je je partner af en toe laat weten wat je plannen zijn en hoe het gaat, want communiceren binnen een relatie is erg belangrijk.

3. Zorg dat je relatie spannend blijft

Hoewel je minder vaak de kans hebt om intiem met elkaar te zijn, is het wel belangrijk om je relatie op een andere manier spannend te houden. Dit kan bijvoorbeeld door sexting, doe dit wel alleen als jij je hier goed bij voelt. Begin in ieder geval rustig en wacht de reactie van je partner af.

Is het leeftijdsverschil een obstakel in je relatie? Dit kan je eraan doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.