Julia Schaap
Julia Schaap Entertainment 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste true crime documentaires op Netflix, volgens de redactie

Een waargebeurde true crime documentaire is toch altijd net iets spannender dan een fictieve serie die je makkelijk wegkijkt. Daarom is het ook niet zo gek dat true crimes behoren tot een van de meest bekeken genres van Netflix. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en ben je langer aan het zoeken dan daadwerkelijk aan het kijken.

Om dat te voorkomen hebben wij een aantal true crime documentaires op een rijtje gezet die echt het kijken waard zijn.

True crime lovers

Ze zeggen wel eens dat mensen die graag naar seriemoordenaars kijken zelf ook niet helemaal goed zijn.. nou, count us in. True crimes blijven fascinerend en al helemaal om te bedenken dat die dus écht gebeurd zijn. Niks verzonnen, allemaal waar. Dus, wat zijn onze favorieten?

Catching Killers

In deze true crime docu vertellen verschillende detectives over hoe koelbloedige moordenaars worden gepakt en welke mensen daarvoor hebben gezorgd. Met behulp van echt beeldmateriaal krijg je een realistisch beeld van hoe moordenaars te werk gaan. Elke aflevering komt er een andere moordenaar aan het woord, waardoor er verschillende tenenkrommende verhalen verteld worden.

Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi

Deze true crime hield Italië jaren lang in de ban. Nadat in 1983 de vijftienjarige Emanuela Orlandi na haar muziekles in Vaticaanstad niet terugkeert, start er een grote zoektocht. De mysterieuze verdwijning duurt jaren en elk spoor wordt nagelopen. Verschillende theorieën komen aan bod, zal het Vaticaan meer weten?

Girl In The Picture

In deze documentaire wordt de twintigjarige stripper Tonya Hughes stervend langs de snelweg gevonden. Het lijkt om een aanrijding te gaan, totdat in het ziekenhuis allemaal oude wonden op haar lichaam worden ontdekt. Haar zoontje Micheal en man Clarence zijn beide in het ziekenhuis. Als de artsen haar ouders bellen, wordt er door de “moeder” verteld dat zij Tonya helemaal niet kent. Is de aangereden vrouw wel wie ze zegt dat ze is?

I Am A Stalker

Bij deze true crime docu zijn veroordeelde stalkers geinterviewd over intimidatie en misbruik. Door de waargebeurde verhalen kom je erachter hoe ver stalkers gaan om bij iemand in de buurt te zijn, wetende dat zij een gevangensstraf riskeren. In de docu wordt duidelijk waar de drang om iemand te stalken vandaan komt. Daardoor is deze true crime zeker het kijken waard.

Dit is het verhaal van Kai Lawrence uit de Netflix-true crime docu The Hatchet Wielding Hitchhiker

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.