Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van vaginale droogheid? Dit kun je doen tijdens het vrijen

We zijn niet allemaal ieder moment ready to go als het op seks aankomt. Veel vrouwen hebben last van vaginale droogheid, wat voor ongemak kan zorgen in de slaapkamer. Gelukkig zijn er alsnog dingen die je kunt doen om je vrijpartij een stuk beter (en vooral: natter) te maken. Lees mee!

Vaginale droogheid komt wereldwijd bij vrouwen voor en is niets geks. Het betekent dat de vagina te weinig vocht aanmaakt, waardoor je verschillende klachten kunt krijgen. Jeuk, irritatie en een branderig gevoel zijn mogelijke gevolgen, maar ook pijn tijdens seks kan een nare bijkomstigheid zijn.

Vaginale droogheid tegengaan

Tijd om daar iets aan te doen, vindt EasyToys. Het seksspeeltjesmerk geeft Dry January een twist en introduceert Stop Dry January om aandacht te vragen voor vaginale droogheid. Vergeet de januari zonder alcohol dus en geef je seksleven deze maand een upgrade. Als je het over goede voornemens hebt, is dít er eentje waar je het hele jaar profijt van gaat hebben. Met deze vier tips moet dat zéker lukken.

1. Neem de tijd voor voorspel

We weten al lang dat penetratie niet de hoofdact hoeft te zijn. Seks is zo veel meer dan dat: beffen en vingeren zorgt bij vrouwen vaker voor een orgasme dan vaginale stimulatie. Maar als je voor penetratie wil gaan, is het wel handig om dat op het laatste te doen. Penis-in-vaginaseks wanneer de vagina in kwestie kurkdroog is, is absoluut geen pretje (lees: wrijving, bloed, pijn!). Je kunt dus beter de tijd nemen om in de mood te komen. En zeg nu zelf: fijn om voorspel zo lang mogelijk uit te rekken, toch?

2. Gebruik glijmiddel

Je grote vriend bij vaginale droogheid: een fles glijmiddel. Het is de makkelijkste manier om de boel in één keer natter te maken, waardoor iedere vorm van seks een stuk aangenamer wordt. Je kunt het direct aanbrengen of gebruiken met een condoom of seksspeeltje. Je hebt verschillende soorten glijmiddel, check hier welke er zijn en waar ze geschikt voor zijn.

3. Ontdek zelf wat je lekker vindt

Hoe kan je partner weten wat je fijn vindt als je het zelf niet weet? Stap één voor een goed seksleven, al helemaal als je last hebt van vaginale droogheid, is achterhalen wat je fijn vindt. Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar word je nat van? Daar kun je op een makkelijke manier achter komen: masturberen! Als je eenmaal weet wat je wil, kun je je wensen mooi delen met je partner.

4. Relax

Iets wat je hele seksleven kan veranderen, maar niet altijd even makkelijk is: ontspan! Probeer je niet al te veel druk te maken over randzaken. We snappen: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch helpt het om vrijen te zien als een traktatie. Als je de juiste partner hebt (of liever voor een solosessie gaat) is seks leuk en fijn. Relax dus, en enjoy the ride.

Meer weten over wat je kunt doen tegen vaginale droogheid? Check www.stopdryjanuary.com.

In samenwerking met EasyToys

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.