Redactie
Redactie Entertainment 24 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Valsspelen met 30 Seconds? Deze tips werken écht (als je wilt winnen tijdens de feestdagen)

Het maakt niet uit op wat voor feestje of feestdag je bent, het spel 30 Seconds wordt standaard op tafel gelegd. Is het je missie om jouw team dit keer te laten winnen? Dan vertellen wij je in dit artikel hoe je dat kan doen – zelfs als je op het punt staat om te verliezen. Het antwoord? Keihard valsspelen.

Ja, het is natuurlijk heel flauw als je gaat valsspelen bij 30 Seconds. Maar als het je niet lukt om te winnen met jullie hersenen, dan zijn er altijd nog slimme trucjes die je kunt uitvoeren om de overwinning in de wacht te slepen.

De beste tips als je wil valsspelen met 30 Seconds

Geloof ons, we zijn ervaren 30 Seconds valsspelers, dus we kennen de klappen van de zweep. De volgende tips zijn met succes uitgevoerd in de praktijk. Met andere woorden: hiermee gaat het je hoe dan ook lukken om keihard te winnen. Zij het via de niet-officiële route.

Geef iedereen een drankje

Laten we beginnen bij het begin. Wees een goede gastvrouw en geef iedereen een alcoholische versnapering – mits ze alcohol drinken. Het zit nu eenmaal zo: mensen die aangschoten zijn, letten nu eenmaal minder goed op. Daardoor kun jij beter valsspelen. Hartstikke stiekem, daar zijn we ons van bewust. Maar het werkt wel.

Noem namen op die niet op het kaartje staan

De kunst van 30 Seconds spelen is zo snel mogelijk de vijf zaken op je kaartje omschrijven en laten raden door je teamgenoten. Maar wat als je de Ark van Noach moet omschrijven, terwijl je geen idee hebt hoe je dat binnen 30 seconden voor elkaar krijgt? Dan verzin je gewoon wat anders. Klein detail: je moet er dan wel voor zorgen dat niemand je kaartje checkt.

Zet ‘per ongeluk’ je eigen steen verder naar voren

De pion waar jij mee speelt zet je eenvoudig drie stappen naar voren in plaats van één of twee. Hier is het weer zaak dat je ervoor zorgt dat niemand het opmerkt. Dus wanneer de rest heftig discussieert of ‘Donald Trump’ wel of niet goed geraden is, ga jij rustig je gang op het bord.

Verplaats de steen van je tegenstander

Af en toe de pion van je tegenstander een plek naar achter schuiven kan geen kwaad toch? Helaas is er vrijwel altijd iemand die het in de gaten houdt, dus dit wil je wel slim spelen.

Gooi stiekem nog een keer (en hoop op een getal onder de 2)

Heb je gegooid, terwijl de anderen nog in een discussie verwikkeld zijn en gooi je twee? Dan gooi je gewoon nog een keer. Grote kans dat je karma inmiddels zo slecht is dat je nog een keer twee gooit, maar je kunt het in ieder geval proberen.

‘Ja goed’ roepen – ook als het niet goed is

Tot slot nog eentje die vrijwel altijd werkt: laat je teamgenoten even zwoegen en roep JA! JA! JA! terwijl het eigenlijk Nee! Nee! Nee! is. Als er geen controle is op de antwoorden kom je hier ongetwijfeld mee weg.

Psssst: 30 Seconds koop je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.