Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Valencia en Barcelona wel gezien? Dit zijn verrassende steden in Spanje die perfect zijn voor een last minute citytrip

De lente is het perfecte moment om er even een paar dagen tussenuit te gaan. En aangezien het zomerse weer in Nederland nog even op zich laat wachten, kan je in Spanje de zon opzoeken. Geen zin in Barcelona, Madrid of Valencia? Er zijn nog genoeg andere prachtige steden in Spanje die zich lenen voor een fijne citytrip.

Vamos.

Verrassende steden in Spanje die perfect zijn voor een last minute citytrip

Een lang weekend of juist een midweek: op deze plekken laad je even helemaal op in de Spaanse zon.

Málaga

Málaga is een van de zuidelijkste steden van Spanje en daarmee ook een van de zonnigste. In Málaga schijnt 300 dagen per jaar de zon. Dat is een score waar wij in Nederland van dromen. De stad ligt aan zee, dus ook voor een dagje strand ben je in Málaga aan het juiste adres. Verder vind je in Malága alles was je van een Spaanse stad verwacht: zon, sangria en veel tapas.

Bilbao

Als je een liefhebben van kunst en architectuur houdt, dan is Bilbao een fijne optie. De stad ligt in het Noordelijke deel van Spanje, waardoor het minder lang reizen is dan de andere steden. Als je Bilbao op de planning hebt staan, dan wil je zeker een bezoekje brengen aan het iconische Guggenheim Museum. Verder heeft de stad een knus oud centrum, innovatieve architectuur en goed Spaans eten.

Sevilla

Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje en kent een rijke geschiedenis. Sevilla ligt niet aan zee, maar wel aan de prachtige rivier Guadalquivir. Catedral Maria de la Sede is een imposante kathedraal en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast zijn er nog tal van andere karakteristieke architectuur.

Alicante

Alicante is een mooi, laagdrempelige stad die direct aan de kust ligt. En daar komen alle voordelen van dien bij kijken: mooie boulevard, fraaie jachthaven en natuurlijk een uitgerekt strand. Wie shoppen, uitgaan en bezienswaardigheden wil combineren met het  strandleven die kan dat in Alicante prima doen.

Doen in Dubai: laat je verrassen door de charmes van het oude Dubai

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.