Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Fashion 21 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Virgil Abloh’s Louis Vuitton X Nike Air Force 1 collectie gaat binnenkort in de verkoop en de sneakers zijn prachtig

Sneakerliefhebbers opgelet: de langverwachte collectie van Virgil Abloh’s Louis Vuitton X Nike Air Force 1 gaat binnenkort in de verkoop. Waar wij eerder al schreven over deze Air Jordan 1’s die ontzettend veel weghebben van de iconische Hermès Birkin bag en deze samenwerking tussen Nike en Jacquemus, is ook deze cross-over van streetwear meets high-end fashion een waar succes.. als we de beelden mogen geloven.

De sneakers zijn namelijk prachtig en wil jij als sneaker lover zéker zien.

Virgil Abloh’s collectie

Een van Nike’s meest populaire modellen, de Air Force 1, staat op het punt om een nog groter icoon te worden dan dat het al is. De schoen zijn relevantie in mode, muziek en kunst krijgt een extra boost met de release van de Louis Vuitton AF1, ontworpen door niemand minder dan Virgil Abloh.

Virgil Abloh, de creative director van Louis Vuitton menswear en oprichter van Off-White, overleed afgelopen november op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn overlijden was een enorme shock voor de fashion industrie. Daarom is de release van deze collectie, nog ontworpen door Virgil, extra speciaal en viert deze Virgil’s uitzonderlijke stijl.

Veiling

De collectie bestaat oorspronkelijk uit 47 verschillende ontwerpen. De opbrengt van de schoenen, die per paar geveild zouden worden, ging naar Virgil’s “Post Modern” Scholarship Fund, dat hij in 2020 oprichtte om Afro-Amerikaanse modestudenten financieel te ondersteunen. Nog voor zijn dood in november was Abloh actief betrokken bij de organisatie van de veiling.

Het startbod voor elk paar was 2000 dollar, maar dit bedrag nam natuurlijk aanzienlijk toe toen het bieden begon. Het duurste paar werd verkocht voor 352.800 dollar. OMG!

De 9 leukste Nike sneakers om elke outfit een comfy upgrade te geven

Limited edition release

Negen van de 47 Air Force 1-ontwerpen die Abloh heeft bedacht, zullen nu een extreem beperkte release krijgen via Louis Vuitton. Onder deze limited edition release vallen onder andere drie variaties van witte low-tops met bedrukt monogramleer. YES!

Ben jij geïnteresseerd in het kopen van zo’n prachtig paar sneakers van de Louis Vuitton X Nike Air Force 1 collectie? Dan hebben we wel wat minder nieuws voor je. Omdat de schoenen zo mega exclusief zijn zul je er als ‘normale’ koper bijna niet aan kunnen komen. Mocht je al één van de lucky birds zijn die de kans krijgt om een paar te bemachtigen, zal je er ook nog eens een aardig bedrag voor moeten neerleggen. De schoenen zullen rond de 2000 euro en 2500 euro kosten.

Exhibitie

Toevallig in de buurt van New York? Vergeet dan niet om even langs het Greenpoint Terminal Warehouse te gaan. Hier zullen alle edities van Louis Vuitton Air Force 1 van 20 mei tot 31 mei tentoongesteld worden.

De 9 leukste Nike sneakers om elke outfit een comfy upgrade te geven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.