Britta van Aggele
Britta van Aggele Body & Mind 4 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Gezond 2024 beginnen? Deze test van Vitakruid vertelt welke supplementen jij het beste kunt nemen

Jij bent waarschijnlijk net als alle andere Nederlanders, nu de feestdagen weer voorbij zijn, het jaar begonnen met goede voornemens. Misschien wel minder vaak te laat komen, eerder opstaan of gezonder leven.

Jij bent niet de enige! Bij maar liefst 44 procent van de Nederlanders staat ‘gezonder leven’ op nummer één in hun lijst van goede voornemens. En hoewel een gezond voedingspatroon en leefstijl dé fundering is voor een goede gezondheid, kunnen supplementen ook een handje helpen bij het verbeteren van jouw gezondheid.

Vitakruid test

Misschien weet je wel niet waar je moet beginnen: dat snappen wij helemaal! Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel verschillende vitamines en supplementen dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Helemaal niet zo gek natuurlijk. Gelukkig heeft Vitakruid momenteel een Vitaminetest ontworpen, om het ons allemaal een stukje makkelijker te maken.

Ben je benieuwd welke vitaminen en mineralen jij het beste kunt gebruiken? Of weet je niet welke supplementen jij moet kiezen uit de meer dan 200+ producten die Vitakruid aanbiedt? Dan is de Vitaminetest een echte uitkomst voor jou! Met deze test, die te doen is in een korte en lange variant, geef jij antwoord op een serie vragen. Van vragen over hoeveel en welke groente je eet tot de doelen waar jij graag aan wilt werken. Na het invullen van al deze informatie rolt er een persoonlijk advies uit de test die vertelt welke supplementen het beste bij jou passen en wanneer je ze zou moeten innemen. Wil je de test proberen? Dat kan via deze link.

Dit is waarom je volgens TikTok niet met je telefoon naast je hoofd moet slapen

Populaire supplementen

Scrol jij toch liever zelf door het ruime aanbod aan supplementen dat Vitakruid aanbiedt? Dan zetten wij even de populairste supplementen voor je op een rij.

1. Multivitamine

Een goed, gebalanceerd dieet dat rijk is aan verschillende groenten, fruit, volle granen, eiwitten en gezonde vetten is voor iedereen essentieel. Deze voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat je de noodzakelijke vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ook voldoende beweging draagt bij aan een goede lichamelijke en mentale gezondheid.

Toch is het in de wereld van vandaag erg lastig om dit alles voor elkaar te krijgen. 73% van de Nederlanders haalt zelfs niet de door de Gezondheidsraad aanbevolen hoeveelheid groenten van 200 gram per dag. Kan jij je hier in vinden? Dan is het hoogstwaarschijnlijk geen gek idee om multivitaminen te gaan slikken als basisaanvulling.

Chiazaad bij je ontbijt? Dit zijn de voordelen van dit superfood

2. Magnesium

Uit de voedselconsumptiepeiling van het RIVM blijkt dat een deel van de bevolking minder magnesium binnenkrijgt dan de aanbeveling. Je zou hierop je dieet kunnen aanpassen, door bijvoorbeeld meer boerenkool, spinazie of ongezouten noten te gaan eten. Maar je kunt ook als aanvulling een magnesium supplement nemen.

Magnesium is een belangrijk mineraal dat onze spieren, botten en hersenfuncties ondersteunt. Ben jij een sporter of sport je veel? Dan kan het zelfs zijn dat je een verhoogde behoefte hebt aan dit supplement.

3. Vitamine C, D en B12

Je weet zelf hoe het gaat: voor je het weet is de dag voorbij en heb je nog geen stuk fruit aangeraakt. En ook in de donkere maanden, waarbij er een R in de maand zit, kan het zijn dat je bepaalde vitamines te weinig binnenkrijgt. Vitamine C is dan een aanrader.

Sta je op en kom je ook pas weer thuis in het donker? Het is de realiteit van velen van ons op dit moment. Het weinig in aanraking komen met de zon zorgt ervoor dat je misschien wel te weinig vitamine D binnenkrijgt, dus het overwegen van een Vitamine D supplement is niet verkeerd.

Eet jij plantaardig? Dan wordt het aangeraden om een B12-supplement te nemen.

Ineens heeft iedereen last van een onophoudende hoest: dit fruit blijkt de redder in nood

4. Beauty supplementen

Maar niet alleen voor de binnenkant kan het een goed idee zijn om supplementen te slikken. Deze kleine en soms ook grote pilletjes kunnen namelijk ook een heleboel voor je uiterlijk betekenen. Je bent bijvoorbeeld vast niet onbekend met de snoepjes die je kunt slikken voor dikker haar. Daar heeft Vitakruid ook wat op gevonden.

Zo verkopen zij SilSolutions®, Collageen Solugel® en BeautyComplex. Deze drie producten, in de vorm van gel, poeder en pilletjes, ondersteunen je haar, je huid en je nagels. Merk jij dat je haar, huid en nagels niet zo stevig zijn? Dan kan het gebruiken van deze producten dus ook een mooie aanvulling zijn op jouw voeding en beauty routine.

Gezondere levensstijl in 2024? Zo hou jij het makkelijk vol

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.