Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Jente (22): ‘Nu mijn beste vriendin een vriend heeft, zie ik haar nooit meer’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Jente* (22), die haar beste vriendin nooit meer ziet sinds zij een vriend heeft.

Hi Jente, kan jij meer vertellen over jouw situatie?

“Lana* en ik zijn vriendinnen sinds de basisschool. We hebben een hechte vriendinnengroep, waar we elk weekend mee afspreken. Of dat nou op vrijdag of zaterdag is, er is altijd wel één dag dat iedereen kan. Lana heeft sinds een jaar een relatie en zegt elk weekend af. Elke vrijdag én zaterdag wil zij bij haar vriend zijn. In het begin konden wij het nog wel begrijpen, je bent verliefd en wil het liefst zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Toch vind ik het na een jaar wel mooi geweest en voelt het een beetje alsof ze ons heeft ingeruild voor haar vriend. Dat is heel pijnlijk.”

Heb je dit met haar besproken?

“We hebben het er binnen de vriendinnengroep veel over gehad en hebben onze mening weleens met haar gedeeld. Haar vriend lijkt wel heilig, want alles wat we zeggen is niet waar of onaardig. We bedoelen het goed,want we missen onze vriendin gewoon. We hebben het al een aantal keer aangekaart. Als ze voor de zoveelste keer afzei, vroeg een van ons wanneer ze wel weer een keer mee ging. Daar kregen wij dan geen duidelijk antwoord op. Ze reageert ook steeds vaker niet op berichtjes, het lijkt wel alsof onze vriendschap haar niks kan schelen.”

Hoe ga je dit probleem aanpakken?

”Een vriendschap is onvoorwaardelijk, maar als wij steeds aan de kant worden geschoven en ik haar nu al maanden niet heb gezien, is het wel een keer klaar. Ik wil niet zeggen dat ik de vriendschap zomaar opzeg, maar ik ga er geen energie meer in stoppen. Als zij dat ook niet doet, zal de vriendschap ongetwijfeld verwateren. Ik hoop niet dat haar relatie uitgaat, want ik weet niet of ik er dan op zit te wachten om deze vriendschap weer nieuw leven in te blazen. Straks wordt onze vriendengroep weer ingeruild voor een jongen. Toch wil ik onze hechte vriendschap ook niet zomaar opgeven, ik vind het een lastige situatie.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Fenne (24): ‘Ik lieg tegen mijn huidige vriend over mijn aantal bedpartners’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.