Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Werk & Carrière 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Open jij jouw werkmail op vakantie? Zó veel mensen doen dit

Vakantie is is vakantie, maar dat is voor sommigen onder ons niet altijd even makkelijk. Nu we altijd en overal onze mailbox bij ons dragen, is het héél verleidelijk om op vakantie toch even een blik te werpen op je werkmail. Time2play deed onderzoek en zo veel mensen kijken alsnog naar hun werkmail op een vrije dag.

En we verklappen alvast: het zijn er veel.

Zoveel Nederlanders checken hun werkmail tijdens vakantie

Juist als je op vakantie bent is dat hét moment om even te unwinden en je hoofd leeg te maken. Voordat we onze laptop voor de laatste keer dichtklappen stellen we nog even de ‘out of office’ in – heerlijk. Maar hoeveel van ons gaan daadwerkelijk out of office?

Time2play deed hier onderzoek naar en het blijkt dat best veel Nederlanders moeite hebben met loslaten. Ze vroegen 500 mensen deze maand naar hun werkgedrag op vakantie en daar kwamen verrassende antwoorden uit. Want ja, wat als er nu ineens een belangrijk mailtje binnenkomt?

Maar liefst 55% gaf aan de werkmail gewoon te openen op vakantie. 28% van de deelnemers reageert ook op mails, terwijl ze gewoon op vakantie zijn.  Toch betekent dat niet dat afzenders direct op een reactie hoeven te rekenen: bijna driekwart (72%) zegt zijn werkmail gedurende de vakantie wel te lezen, maar niet te beantwoorden.

Zoveel geld heb je nodig om nooit meer te hoeven werken

In welke sector wordt de mail het meest gelezen?

Er zijn een aantal groepen die het meest de neiging hebben om mentaal aan te staan tijdens de vacance. Deze sectoren openen hun werkmail het meest tijdens hun vrije dagen. We hopen dat die van jou er niet tussen staat…

  1. IT
  2. Creatieve kunsten
  3. Onderwijs
  4. Wetenschap
  5. Media
  6. Transport en logistiek
  7. Detailhandel
  8. Gezondheidszorg
  9. Horeca en evenementen
  10. Acountancy

Van alle sectoren wordt de zakelijke post tijdens de vakantie het meest gelezen door IT’ers, gevolgd door de creatieve kunsten en het onderwijs. Onderaan de lijst vinden we de gezondheidszorg en horeca & evenementen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.