Noah Korevaar
Noah Korevaar Entertainment 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt met nieuwe instelling die je zeker wil gebruiken

Heb jij je ‘laatst gezien’ op WhatsApp uitgezet om je privacy te beschermen maar vind je het wel fijn om bij bepaalde contacten te zien wanneer ze er voor het laatst waren? Dan hebben we (waarschijnlijk) goed nieuws voor je. WhatsApp gaat het na zes jaar eindelijk mogelijk maken om per contact te bepalen of hij of zij mag zien wanneer je voor het laatst online bent geweest.

Het is alweer zes jaar geleden dat WhatsApp het mogelijk maakte om uit te zetten dat anderen konden zien wanneer je voor het laatst online was.

Laatst Gezien

Eindelijk konden we in 2015 stiekem berichten lezen, zonder dat de verzender het door had. “Sorry, ik had je bericht nog niet gelezen,” werd weer een valide excuus, en schaamte rondom het wel of niet meteen antwoorden van appjes was ook van de tafel. Maar ja, de nieuwe instelling was ook niet honderd procent ideaal. Net zoals de rest van de chat-app was het een vrij zwart-witte alles of niets-instelling. Of jij kan van iedereen die het toelaat zien wanneer ze voor het laatst online zijn geweest, of je ziet het bij niemand en niemand bij jou.

33 ‘geheime’ WhatsApp-trucjes en hacks die je leven makkelijker maken

Onnodig beperkend, zeker anno 2021, waar de concurrentie je dit soort instellingen per contactpersoon laat bepalen. Want waarschijnlijk vind je het prima als je partner weet of je hun last-minute toevoeging aan je boodschappenlijstje hebt gelezen, maar wil je dat bijvoorbeeld weer niet bij je collega’s.

WhatsApp komt met verbetering

Je raadt het al: zes jaar na het introduceren van de mogelijkheid om ‘Last Seen’ uit te zetten gaat WhatsApp een dergelijk scenario eindelijk mogelijk maken. In de beta-versie van de chat-app zijn de ontwikkelaars begonnen met het testen van de nieuwe functionaliteit.

In de iOS-versie werd in de instellingen een nieuwe optie gespot. Je kunt ‘Laatst Gezien’ uitzetten voor specifieke contacten. Dat werkt uiteraard nog steeds wederkerig: als je collega Henk niet mag zien wanneer jij online was, dan kun jij dat ook niet meer van hem zien.

Gespot!

Het slechte nieuws

Het slechte nieuws? Het blijft voorlopig bij een optie in het keuzemenu van de beta-versie. Zelfs in die versie van de chat-app werkt de functionaliteit nog niet. Het is weinig meer dan een knop die niks doet. Daarmee is het dan ook onduidelijk wanneer deze gewilde feature zijn weg gaat vinden naar de reguliere versies van WhatsApp. Dat kan een kwestie van weken zijn, maar ook enkele maanden, afhankelijk van hoe de tests verlopen.

Hoe dan ook is één ding wel duidelijk: WhatsApp komt ergens in de nabije toekomst met een functie waar waarschijnlijk half Nederland gebruik van gaat maken.

10 tips en tricks voor Whatsapp die je misschien nog niet kende

WABetaInfo

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.