Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lifestyle 30 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Nog steeds last van een winterdip in de lente? Met deze tips kun je het verhelpen

Een winterdip is een welbekend fenomeen en we hebben er allemaal weleens last. Gelukkig is de lente van start en kunnen we binnenkort weer volop genieten van een drankje op het terras, zonder dat de heaters aan moeten. Heb je nog steeds last van de winterdip ondanks dat de lente er alweer is? Deze vijf tips kunnen je helpen om eruit te komen.

Zo kan je weer volledig genieten van de warmere dagen.

De winterdip

Door de donkere dagen en het koude weer in de winter kun je last krijgen van een winterdip. Een slecht humeur, minder behoefte aan sociale contacten en last van slapeloosheid zijn een paar van de klachten die hierbij komen kijken. Zodra de klok weer een uur vooruit gaat, merken veel mensen dat deze klachten snel verminderen. Toch kan het zijn dat er een aantal dingen blijven hangen. Wij hebben een paar tips en adviezen voor je op een rij gezet waardoor je hopelijk iets beter in je vel gaat zitten.

1. Een vast slaapritme

Slaap heeft ontzettend veel invloed op hoe jij je voelt en hoe goed jouw dag verloopt. Een vast slaapritme is the key to succes. Is jouw slaapritme verstoord? Zo ga jij beter slapen.

2. Haal de lente in huis

Haal de lente in huis met een bosje bloemen. Op markten zijn de bloemen meestal vrij goedkoop en kan je voor een paar euro een prachtige bos kopen. Zo heb je op zelfs de donkere dagen het lentegevoel in huis, wat ervoor kan zorgen dat jouw winterdip vermindert.

3. Maak gebruik van de zon

De lente heeft aan het begin nogal wisselvallig weer. Zodra de zon schijnt is het goed om hier volop gebruik van te maken. Ga een rondje wandelen, bezoek een park of het strand, doe mee aan een buitenactiviteit of ga ergens op het terras een kopje koffie drinken. Zolang je de zon maar in je gezicht hebt is het allemaal oké. Je krijgt veel vitamine D binnen en maakt ook nog eens endorfine aan. Twee vliegen in een klap.

4. Comfort food

Wat je in jouw lichaam stopt heeft ook veel invloed op hoe jij je voelt. Zodra je niet lekker in jouw vel zit, kan het helpen om eten en drinken in huis te halen waar je oprecht van kan genieten. Zodra je uitkijkt naar het eten of een bepaald gerecht kan jouw brein serotonine aanmaken, wat dé happiness chemical is. Haal dus die cheesecake van de Albert Heijn of bestel die ene lekkere poké bowl.

5. Serotonine boosters

Over serotonine gesproken, dit stofje is the key om weer wat vrolijker te worden. Ga dit stofje dan vooral ook opwekken. Doe dingen waar jij gelukkig van wordt, zoals jouw favoriete hobby uitoefenen of naar een bepaald feest, concert of festival gaan. Whatever you like, ga het serotoninegevoel opzoeken en jouw winterdip kan als sneeuw voor de zon verdwijnen.

6. Plan de leuke dingen in

Een aantal leuke uitjes op de planning hebben staan geeft je iets om naar uit te kijken en vrolijk van te worden. Dit hoeven niet hele dure of grootse plannen te zijn: al een dagje naar de dierentuin, het strand of een dagje vertoeven in een spa kunnen dingen zijn om naar uit te kijken. Leuke uitstapjes in het vooruitzicht hebben kan je enthousiast en gemotiveerder maken.

Op zoek naar nieuwe schoenen voor de lente? Dit zijn de leukste schoenentrends van het moment

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.