Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 15 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

De Y2K ‘baby braids’ zijn terug en dit zijn de beste looks op een rij

Onderhand zijn we niet meer zo verbaasd wanneer een beauty-, mode-, of haartrend uit voorafgaande jaren terugkomt. Sommigen worden in een moderner jasje gestoken, maar andere lijken net alsof ze uit die tijd komen. Vooral de 00’s lijken weer razendpopulair te worden. Zo zijn de baby braids, aka de kleine vlechtjes in ons haar, weer terug van weggeweest.

Je vindt hier de beste looks.

Baby braids: dé Y2K-trend voor 2021

Of je nu een lange of korte coupe hebt, het is altijd leuk om zo nu en dan je haar op te steken of kleurrijke haaraccessoires te dragen. Het liefst zitten we niet langer dan een halfuur voor de spiegel, het liefst hebben we een makkelijke go-to haarstijl die we zo nu en dan kunnen dragen. De baby braids uit de 00’s zijn perfect: de vlechtjes, die op allerlei plekken gevlochten kunnen worden, zijn makkelijk én geven ons de Y2K-vibes die we nodig hebben aankomende zomer. Christina Aguilera geeft ons wat haarinspiratie:

baby braids
ANP

Dit zijn de beste looks met baby braids op een rij

Nu de vlechtjes weer helemaal terug zijn, staat uiteraard Instagram weer vol met de beste looks. Of het nu minuscule vlechtjes zijn met kleurrijke elastiekjes of twee simpele bubble braids, we bieden je de beste haarinspiratie voor de kleine vlechten. Dit zijn de beste looks op een rij.

1. Baby braids met twee staarten

Deze look zien we maar al te graag op onze feed. De haarstijl bevat maar twee simpele vlechtjes langs je voorhoofd, maar biedt dé twist aan je look die je nodig hebt.

2. Hippie vlechtjes

Rond de 00’s waren hippie twists ook razendpopulair. Dit waren kleine vlechtjes in je haar, waar draad omheen werd gevlochten. Hiermee wordt een kleurrijk en hippie-achtig effect gecreëerd. @hopieschlenker geeft ons wat inspiratie.

@hopieschlenker

Hair wraps r a 10/10 this was so fun

♬ electric love – favsoundds

Next level vlechten: crochet plaited haar is de nieuwste trend van 2020 en wij zijn groot fan

3. Beads

Een mooie haaraccessoire voor in je vlechten zijn beads, kleine ringen of diamantjes die je coupe een leuke twist geven.

4. Kleurrijke elastiekjes

Deze zomer gaan we alleen maar felle kleuren zien op het gebied van mode, maar ook in ons haar. Haaraccessoires met een vrolijk kleurtje is alles wat we deze zomer willen dragen – vooral voor vrouwen met box braids is dit de perfecte look.

Dit zijn de beste looks met box braids op Instagram

5. Klassieke baby braids aan de voorkant

Een haarstijl die we vooral veel gaan zien deze zomer zijn deze simpele vlechtjes. Je vlecht de voorste twee plukjes in twee dunne vlechtjes en je hebt binnen no-time de klassieke baby braid-look gemaakt.

6. Bubble braids met curtain bang

Heb je een pony en kun je nummer 5 niet maken? Geen probleem, want deze haarstijl met twee bubble braids en een losse pony is dan dé look voor jou. Je maakt de vlechtjes heel simpel met kleine elastiekjes. Door je haar er voorzichtig tussenuit te trekken creëer je het bubbel-effect.

7. Zonder elastiekje

Heb je wat dikkere lokken en valt het elastiekje teveel op? Ook daar is een oplossing voor: tijdens de rode loper voor Cannes in 2019 droeg niemand minder dan Margot Robbie dé oplossing. Ze droeg twee vlechtjes in de voorste plukjes en maakte de vlechtjes niet vast met een elastiek, om een zacht en natuurlijk effect te creëeren. Wij zijn groot fan van deze look.

8. Bubble braids

Ook zonder pony zijn de bubble braids na te maken. Deze look van Gigi Hadid, waar de voorste plukjes in bubble braids gevlochten zijn, is de simpelste look aller tijden, als je het ons vraagt.

9. Half ingevlochten

Tijdens de zomer is het wel zo fijn om ons haar uit ons gezicht te houden. Deze haarstijl, waar de voorste twee vlechten zijn ingevlochten, is dé zomerlook voor 2021.

15x de leukste haarstijlen voor de zomer die je gemakkelijk zelf kunt maken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.