Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Het einde van Y2K-fashion: deze andere modetrends maken nu hun opmars

Modetrends komen en gaan, al bleef de Y2K-trend wel érg lang hangen. Al sinds 202o zijn de outfits á la Paris Hilton en Lindsay Lohan terug van weggeweest. Al moet Y2K nu wel echt plaatsmaken voor nieuwe modetrends, zoals quiet luxury en indie sleaze.

En als er één trend recht tegenover de vibe van Y2K staat, dan is het wel quiet luxury. We zien de mode steeds meer ingetogen worden. Felle haarclipjes, lage tailles en tacky shirtjes maken plaats voor de stijl van het oude geld. Althans, de stijl die je *eruit laat zien* alsof je miljoenen gaat erven van opa.

Het einde van Y2K-fashion: deze modetrends komen in de plaats

Er zijn wat nieuwe bewegingen in de mode die de stijl uit de zeroes gaan vervangen.

Quiet Luxury neemt in stilte over

We schreven eerder al over de stille opkomst van quiet luxury: een stijl die voor ingetogen luxe gaat. Merken die deze vibe perfect belichamen zijn The Franky Shop, The Row, Sandro, Max Mara en Toteme.

Het is minder eentonig dan minimalisme, rustiger dan de klassieke tijdloze stijl – de standaard witte overhemden en zwarte colberts betrokken, maar op nieuwe wijze. ‘Quiet luxury’ omvat als het ware de elevated basics van de designerwereld.

Indie sleaze als vervolg op Y2K

Voor iedereen die moeilijk de nostalgische stijl loslaat, is er een logische opvolger van de Y2K vibe. Indie sleaze brengt je terug naar het Tumblr-tijdperk. Je weet wel, toen Vanessa Hudgens op Coachella hét icoon van het moment was. Denk hierbij aan meer boho en edgy elementen in je outfit, precies zoals we deden in 2006 en de jaren daarna.

Zullen we wel met elkaar afspreken dat we de snorretjes-trend achterwege laten?

De terugkeer van prep

Uit een onverwachte hoek komt de preppy stijl weer terug. We maakten eerder al kennis met balletcore en plazacore, die de trend rustig inleidden. Haal de ballerina’s, bouclé jasjes, opzichtige kraagjes en peplum rokjes maar uit de kast: het kan deze zomer niet truttig genoeg. Ook varsity items zijn helemaal on trend. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.