Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 10 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó haal je zelfbruiner van je handen

Er is niks mis met een beetje zelfbruiner in je beautyroutine opnemen – helemaal als je straks weer volop naar buiten kan in zomerse jurkjes. Als je je melkflessen wil voorzien van een zonnig kleurtje, is zelfbruiner je go-to. De enige keerzijde van je summer glow faken, is dat je handen er ook vaak onder gaan zitten.

En in plaats van je handen te gaan scrubben, zijn er veel betere (en handige) manieren waardoor je de zelfbruiner binnen no-time weer van je handen krijgt.

Zelfbruiner van je handen

Het leed dat oranje handen heet. Fan van zelfbruiners? Dan komt dit fenomeen je vast bekend voor. De simpelste tip die we je kunnen geven – zodat je dit artikel in vervolg niet meer nodig hebt – is dat je je zelfbruiner in vervolg niet meer met je handen aanbrengt. Je handen kunnen namelijk niet alleen mega oranje worden, het resultaat wordt ook niet zo mooi. Er bestaan niet voor niets speciale handschoenen waarmee je een zelfbruiner kunt aanbrengen.

Goed. Is het toch zo ver gekomen dat je lichaam een sunkissed kleurtje heeft gekregen, maar je handen ook gigantische oranje zijn geworden? No worries. Met deze tips haal je de zelfbruiner zo van je handen.

1. Week je handen

Oh no, niets vervelender dan helemaal tevreden zijn met het resultaat tót je naar je handen kijkt. Het beste wat je dan kunt doen is je handen voor vijftien minuten in warm water laten weken. Voeg vervolgens een beetje badolie (of olijfolie) toe aan het water. Doe dat dus niet met zeep. Met olie maak je een hydraterend mengsel. Doordoor komt de zelfbruiner als het ware wat meer op je huid te liggen, in plaats van intrekt.

Nadat je de eerste stap hebt gedaan – je handen laten weken in het badje – is het tijd om te deppen met een handdoek op de plekken (of beter gezegd vlekken) die je wil laten verdwijnen. Schrobben is nog steeds niet nodig. Zorg dat je handdoek een beetje vochtig is. Maak cirkelvormige bewegingen en that’s it. Als het goed is zou je moeten zien dat je vlekken op je handen zachter worden van kleur.

2. Gebruik een zelfbruiner remover

Self tan removers worden niet voor niks gemaakt. Was de hiervoor genoemde optie geen succes en heb je nog steeds vlekken op je handen? Probeer dan eens een tan remover uit. Veel van die removers, zoals deze van Bondi Sands, hebben exfoliërende ingrediënten, waardoor te veel zelfbruiner makkelijk kan worden vervaagd.

3. Toe aan iets sterkers?

Als zelfs een self tan remover niet werkt, is het misschien wel tijd voor iets sterkers. Wat voor iets, horen we je denken. Iets als ontharingscrèmes. No joke. Met ontharingscremes kun je vlekken door zelfbruiner ook verwijderen. Heb je dat niet bij de hand, dan kan citroensap of een toner met AHA’s of BHA’s ook werken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.