Anne Smits
Anne Smits Lichaam 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips houd jij jezelf zo koel mogelijk in de nacht

Hoewel wij staan te springen om de temperaturen komende dagen, komen de hoge temperaturen onze nachtrust niet ten goede. Heb jij geen zin in keelpijn door een ventilator die de hele nacht tegen je aan staat te waaien of zoemende muggen doordat je raam openstaat? Daar is NSMBL to the rescue. Wij delen onze tips om het hoofd ‘s nachts koel te houden.

Behoefte aan een powernap? Je leest hier hoe je het maximale uit je middagdutje haalt.

Met deze tips behoud jij een goede nachtrust tijdens de warme zomernachten

De welbekende één been buiten de deken, gaat jou natuurlijk niet de hele nacht koel houden. Maar met deze tips kom jij de warme zomernachten prima door.

Nat en koud washandje

Op de NSMBL-redactie zijn we het erover eens: een nat washandje will do the job. Zet een emmer water naast je bed om het washandje af en toe opnieuw in te kunnen dopen. Leg ‘m vervolgens op je voorhoofd of in je nek. En geloof ons: dat werkt verkoelend. Tip: leg ‘m even in de vriezer, zodat ‘ie extra koud wordt.

Natte sokken

Niet alleen helpt een koel hoofd om het lichaam af te koelen, dit geldt hetzelfde voor je voeten. Het klinkt niet ideaal, maar het werkt wel: trek natte sokken aan. Als je eenmaal bent afgekoeld, kan je ze natuurlijk gewoon weer uitdoen. Zijn die natte sokken je toch te gek? Leg dat koude washandje dan even op je voeten.

Koude kruik

Waar een kruik je beste vriend is in de winter, hoef je ‘m in de zomermaanden niet aan de kant te schuiven. Vul de kruik met water en leg ‘m een paar uur in de vriezer. Wedden dat jij deze kruik liever naast je hebt liggen dan je lover?

Check je beddengoed

Ook een goede tip: check of je beddengoed van 100% katoen of linnen is. Katoen en linnen zijn ventilerende stoffen in tegenstelling tot andere synthetische stoffen. Het is zeker een investering waard om goed beddengoed aan te schaffen.

Alle kleine beetjes helpen

Is jouw kamer niet al te groot, dan kunnen allerlei apparaten die aan staan jouw kamer als snel wat verwarmen. Zet alle apparatuur die overbodig aanstaan, uit. Scheelt ook nog eens elektriciteitskosten.

Zo creëer je jouw perfecte sunday reset om de week met volle energie te starten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.