Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 8 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Met deze 4 essentiële skincare-tips houd jij jouw huid gezond in de zomer

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat jouw geliefde huid wel weer wat aangepaste verzorging kan gebruiken. De zomer brengt namelijk (meestal) hogere temperaturen, vochtigheid en extra blootstelling aan de zon met zich mee. Dit kan resulteren in een huid met – door zweet veroorzaakte – verstopte poriën, verbrande plekken en donkere vlekken als je jouw skincare routine niet aanpast aan het seizoen. Dat willen we natuurlijk niet! Daarom hebben wij 4 essentiële skincare-tips voor jou verzameld waarmee jij jouw huid happy and healthy houdt gedurende de zomermaanden.

YES!

Je skincare routine aanpassen voor de zomermaanden

Als jij ondertussen een goede skincare-routine hebt opgebouwd die je consistent iedere dag uitvoert, bestaat er een grote kans dat deze het hele jaar door jouw huid goed verzorgd. Toch is het verstandig om in de zomer een paar aanpassingen te doen om de seizoensgebonden bijwerkingen te minimaliseren.

Lees daarom snel verder om erachter te komen hoe jij jouw huid er op z’n best uit kan laten zien tijdens de zomermaanden.

1. Draag iedere dag SPF – óók als de zon niet schijnt

Een goede UV-bescherming is verreweg de belangrijkste stap in iedere skincare routine het hele jaar door. Wist jij al dat je iedere dag SPF zou moeten dragen, óók als de zon niet schijnt? Hier lees je waarom. Maar vooral tijdens de zomer, wanneer de dagen langer zijn en je hoogstwaarschijnlijk meer tijd doorbrengt in de zon, is het smeren van SPF nóg belangrijker.

Je moet iedere dag een SPF op je huid aanbrengen op gebieden die worden blootgesteld aan de Uv-straling, waaronder vaak het gezicht, de nek, de borst, de oren en de handen. Daarnaast is het belangrijk om elke twee uur opnieuw zonnebrand aan te brengen. Dit is zelfs eerder als je hebt gezwommen of aan het zweten bent.

Nog opzoek naar een fijne zonnebrand voor het gezicht die geen onzuiverheden op de huid veroorzaakt? In dit artikel hebben we de fijnste voor je op een rijtje gezet.

Deze lichaamsdelen vergeet iedereen in te smeren met zonnebrand (en dat moet je wel doen)

2. Zorg dat je niet-comedogene producten gebruikt

Verstopte poriën kunnen in de zomer makkelijk ontstaan en tot puistjes leiden. Een gemakkelijke manier om te voorkomen dat zweet en olie zich ophopen in je poriën, is door niet-comedogene huidverzorgings- en make-upproducten te gebruiken.

Niet-comedogene producten? Wat zijn dat? Wanneer een product een “niet-comedogeen” etiket heeft, wil dit zeggen dat het product ingrediënten bevat die poriën niet verstoppen. Dat wil zeggen dat deze producten geen puistjes veroorzaken of eraan bijdragen. Daarnaast is het verstandig om producten met diep hydraterende of olieachtige formuleringen tijdens de zomermaanden te vermijden.

3. Gebruik een lichtere moisturizer

In de zomer zweten we meer, maar toch is het belangrijk dat we onze huid nog steeds hydrateren met een moisturizer. Het is handig om te switchen van moisturizer zodra we de zomermaanden betreden. Je hebt namelijk niet zo’n rijke en dikke crème nodig als in de winter, omdat seizoensgebonden droogte van de huid in de zomer niet gebruikelijk is.

Bewaar je dikke vochtinbrengende crème dus voor de wintermaanden en schakel in de zomer over naar een lichte vochtinbrengende crème op basis van bijvoorbeeld hyaluronzuur. Deze moisturizers zijn geweldig in het behouden van hydratatie zonder dat deze plakkerig en zwaar aanvoelen.

Daarnaast kan het in de zomer fijn zijn om de huid in de loop van de dag te verfrissen met een face mist. In dit artikel vertellen we je alles over druivenwater, ook wel ‘face wine’ genoemd, dat ontzettend geschikt is als een natuurlijke face mist die jij in de zomer aan je skincare routine kan toevoegen. We LOVE it.

Deze betaalbare tinted moisturizers met SPF beschermen jouw huid tegen de zon

4. Was je gezicht op de juiste manier

In de zomer is het belangrijk om je gezicht écht grondig te wassen. Alleen op deze manier kun je het zweet en de make-upproducten van de hele dag goed verwijderen van je huid. Als je dit niet doet heb je een grotere kans op puistjes en onzuiverheden. Let er wel op dat je deze veelgemaakte fout tijdens het wassen van je gezicht niet maakt.

Daarnaast is het aan te raden om in de zomer ook de huid tot in je haarlijn te wassen, omdat je tijdens de zomermaanden meer zweet. De huid bij de haarlijn wordt meestal over het hoofd gezien, wat kan resulteren in puistjes langs de haarlijn of de buitenste randen van je gezicht.

Met deze simpele aanpassingen in je skincare routine komen jij en je huid deze zomer ongeschonden door.

Selena Gomez deelt haar skincare routine en dit is alles wat je erover wilt weten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.