Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 19 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

5 essentiële beautylessen van prinses Diana waar we wat van kunnen leren

Op het gebied van beauty kunnen we nog veel leren van prinses Diana. Zo rockte ze haar iconische bob en wist ze maar al te goed hoe ze een subtiele beautylook moest creëeren. Ook in het nieuwste seizoen van The Crown kunnen we de meest iconische make-up looks van prinses Diana weer terugzien bij actrice Emma Corrin.

We hebben vijf beautylessen van Diana verzameld die je gegarandeerd wilt kennen.

Vijf essentiële beautylessen van prinses Diana

De Royals hebben allemaal hun eigen manier om er elke dag fris en fruitig uit te zien. Zo schreven we laatst al over vijftien beautyhacks van de Britse Koninklijke familie, waar ook Kate Middleton en Meghan Markle tussen stonden met hun unieke beautyhacks.

Ook prinses Diana had zo haar eigen beautyhacks. We hebben de vijf beste en meest essentiële beautylessen van prinses Diana verzameld die je toe wilt voegen aan je beauty routine.

1. Blauwe eyeliner

De signature look van Diana was uiteraard haar unieke eyeliner-looks. Ze was zelden te zien in een simpele, zwarte eyeliner – we zagen haar echter een stuk vaker met een blauw lijntje. Prinses Diana’s beautylooks waren zo uniek, omdat ze haar make-up looks subtiel probeerde te houden, maar er toch een unieke twist aan durfde te geven. Met een blauwe eyeliner voldeed ze daar zeker aan.

ANP

2. Een impulsief kapsel is zo gek nog niet

Diana’s iconische bob is één van de meest gekopieerde haarstijlen ooit, en dat is ook niet zo gek. Ze had al een wat kortere coupe in 1981, die ze ook wel de pageboy cut noemen, maar introduceerde haar volumineuze bob negen jaar later. En ze hoefde er niet lang over na te denken.

Zij en haar toenmalige kapper, Sam McKnight, werkten samen voor een fotoshoot voor Vogue, waar Sam haar in no-time over wist te halen om een korte bob te nemen. “I made her hair look short in the tiara for the shoot and she decided she liked it. As she was leaving, Diana asked what would I do to her hair if I had free rein. I suggested cutting it short, and she, to my surprise, agreed, and we did it there and then,” vertelde Sam McKnight.

ANP

3. Een fijne parfum is een musthave

Lekker ruiken deed prinses Diana maar al te graag. Ze droeg dan ook het liefst een fijne parfum met bloemengeur. Mary Greenwell, Diana’s voormalige make-up artiest vertelde aan Stylist dat Diana altijd een lekker geurtje op had en dat dat veel voor haar betekende. “She always, always, always wore fragrance. It’s kind of the final touch of beauty, walking out smelling divine and chic and individual.“. Haar favoriete parfum was de Quelques Fleurs L’Original van Houbigant.

4. Skincare is ontzettend belangrijk

Als Royal zijnde is het belangrijk dat je er fris en fruitig uitziet, of je nu make-up op hebt of niet. Een fijne skincare routine is dus een echte must. Meghan Markle en Kate Middleton weten hier alles van, maar ook prinses Diana zorgde goed voor haar huid.

Zo gebruikte ze regelmatig rozenwater om haar gevoelige huid onder controle te houden. “Diana was very sensible when it came to her skin,” vertelt haar voormalige visagiste Mary Greenwell aan Stylist. “She would always make sure she took her makeup off at the end of the day and make sure she always had a clean face before applying makeup.“.

Volgens Greenwell kwamen Diana’s favoriete producten van merken als Clarins en Guerlain. Prinses Diana waste haar gezicht elke dag en moisturized vaak twee keer per dag, om de huid glanzend en soepel te houden.

5. Er ging geen dag voorbij zonder blush en bronzer

Prinses Diana kon niet zonder een fijne blush en bronzer, en we geven haar groot gelijk. De producten brengen veel meer leven in je make-up look, en dat wist Diana maar al te goed. Haar jukbeenderen zagen er altijd warm en roze uit, met dank aan een fijne blush. Ze gebruikte regelmatig de fijne blush van Max Factor, de Crème Puff.

Na wat blush aangebracht te hebben op haar wangen, maakt ze haar look af met een fijne bronzer. Deze brengt ze bij haar haarlijn en haar oren aan, om een extra warme look te creëeren.

prinses Diana
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.