Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 16 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Awakenings Upclose is dit weekend: bij deze dj’s staan wij vooraan

Awakenings lanceert dit jaar een nieuw concept: Awakenings Upclose. Hiermee gaan ze terug naar hun roots, naar de sfeer waarmee het allemaal begon. Dit weekend (t’is Pinksteren dus dag extra vrij!) is het zover en wij hebben er me-ga veel zin in. De zon gaat schijnen en onze favoriete dj’s reizen af naar Spaarnwoude om hun lievelingsplaten te draaien. Dit zijn de acts die je niet wil missen op Awakenings Upclose.

De line-up is anders dan je misschien van de organisatie gewend bent. Maar, in onze ogen, beter. Dat er veel animo is voor deze frisse wind, is geen verrassing. De tickets gaan daarom ook hard, vooral met een zonnig weekend voorspeld. Je bestelt de laatste tickets hier.

Onze favoriete dj’s op Awakenings Upclose

Op de line-up van Awakenings Upclose is ruimte gemaakt voor opkomende talent, die een meer niche publiek hebben en een herkenbare sound. Zo staan oud De School-residents Carista, Spekki Webu en Moody Mehran op de line-up. Maar ook wat grotere namen met een twist, zo gaat Nina Kraviz bijvoorbeeld een house-set draaien.

We beginnen sterk: Marlon Hoffstadt

Als er één dj is die in 2024 momentum heeft, dan is het wel Marlon Hoffstadt. Marlon, ook wel bekend Dj Daddy Trance, sloot op zondag de Modular stage van DGTL af. Toen kreeg hij heel Amsterdam aan het dansen – en dat gaat hij aanstaande zaterdag nog een keer doen. Met zijn vreugdevolle, snelle mix tussen trance en hard house weet hij alle handen in de lucht te krijgen – en de telefoons weer in de zakken.

Marlon Hoffstadt draait zaterdag van 15:30 tot 17:30 bij Area.97

CARISTA

CARISTA is een begrip in de Nederlandse dancescene. In januari sloot ze samen met Job Jobse en Elias Mazian Het Muzieklokaal in De School. Haar opzwepende en groovy beats maken van iedere dansvloer waar zij komt één groot feest.

CARISTA draait zaterdag van 15:45 tot 17:45 bij Area.22

STRANGER x ROD

Nog twee knallers van eigen bodem: Stranger en ROD. Stranger is al jaren een van onze favorieten, vanaf de momenten dat hij met zijn speelse (en toch keiharde) technobeats de zalen van Reaktor omver blies. Good old times. En tja, ROD (het iets stevigere alias van Benny Rodrigues) is inmiddels ook een household name.

Stranger en ROD draaien zaterdag B2B van 17:30 tot 19:30 bij Area.97

Moody Mehran

Moody Mehran is reden genoeg om zondag al om 12:00 het festivalterrein op het lopen. De Rotterdamse dj is een derde van de formatie TLM Airlines, die onlangs nog Paradiso uitverkochten. Maar ook in zijn eentje weet Mehran de vloer los te krijgen met zijn muzikale parels.

Moody Mehran draait zondag van 12:00 tot 14:00 bij Area.14

Nina Kraviz

Een grote naam, speciaal voor Awakenings Upclose in een nieuw jasje. Nina Kraviz draait op zondag namelijk een speciale house set. ”It is going to be a lot more housier and more minimal than usual” verklapte Nina al. Daar wil je bij zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.