Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 2 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Met Gala 2023: dit zijn de beste internetreacties op het modefestijn

Gisteravond was het zover: het Met Gala van dit jaar vond plaats. De celebrities brachten dit jaar een ode aan de overleden designer Karl Lagerfeld – én zijn kat, maar later meer daarover. Zoals verwacht, ontplofte Twitter gisteravond, want iedereen kijkt vanaf de bank mee naar de imposante looks van de sterren.

De meningen vloeide rijkelijk op het internet, dus wij zetten de beste reacties voor je op een rij.

Dit zijn de beste internetreacties op het Met Gala 2023

Positief of negatief: wanneer de mensen wat vinden trekken ze massaal naar Twitter om hun mening te spuwen. Zo ook gisteravond.

De ongemakkelijke interactie tussen Emma Chamberlain en Doja Cat

Met een artiestennaam als ‘Doja Cat’ was het bijna onvermijdelijk dat Doja verkleed ging als de kat van Karl Lagerfeld, Choupette. Maar ze ging niet alleen gekleed als de kat, ze communiceerde ook als de kat. Op de vragen die Emma Chamberlain haar stelde, antwoordde ze enkel met miauw. Een beetje een ongemakkelijk debuut van de artieste …

@dannydoesntknow

Doja cat and emma chamberlain at the met gala was what we all need 😳💀

♬ original sound – Cody

Ook Jared Leto gaat als Kat

Van Jared verwachtten we niets anders dan over the top looks. En hij bewees zich opnieuw dit jaar, in een ectravagant kattenkostuum. Hij bracht, net als Doja Cat, een ode aan Choupette. Het internet kan alleen maar denken aan het moment dat Doja en Jared elkaars outfits zagen.

Niet alleen de aanwezigen, maar ook de afwezigen worden opgemerkt

Blake Lively schitterde in afwezigheid gisteravond. Dit is voor het eerst in jaren dat de actrice de loper van het Met Gala niet bewandeld. En daar wordt een passende vergelijking bij gemaakt.

En hoewel Sydney Sweeney wel op de loper liep, liet Alexa Demie het afweten.

And the list goes on…

Op Met Monday zijn we ineens allemaal mode-experts

Een beetje zelfspot is belangrijk. Dus kunnen we met z’n allen accepteren dat we er gisteren zo bij zaten?

Vapen op de achtergrond

Iedereen blijkt aan het vapen geslagen. Zelfs Doja Cat. En blijkbaar was de loper te lang om zonder vape te trotseren, waardoor Doja vapend in de achtergrond van een Vogue livestream belandde.

Rihanna kwam fashionably late

Degenen die de livestream keken, weten dat Rihanna best een tijdje op zich liet wachten. Dus zo zagen we er gisteren allemaal uit:

Anna Wintour onthult: dít zijn haar onrealistische droomgasten voor het Met Gala

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.