Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Black Swan-eyeliner wordt dé trend van 2022 als het aan Julia Fox en Chanel ligt

Black Swan-eyeliner is officieel terug en het ziet er naar uit dat het een van de grootste make-uptrends van 2022 wordt. Afgelopen week zagen we niet alleen de nieuwe liefde van Kanye ‘Ye’ West, Julia Fox, met de eyeliner, ook tijdens de Chanel Haute Couture SS22-show liepen de modellen op de catwalk met gitzwarte eyeliner rondom hun ogen.

Geen dunne lijnen, maar een volledig contour van zwarte eyeliner.

Black Swan-eyeliner

De make-uptrend is eerder ontstaan door de de film Black Swan, vandaar ook de naam. Hier droeg hoofdrolspeelster Natalie Portman een grafisch ontwerp met rode contactlenzen, een van de bekendste beelden uit de film. Actrice Julia Fox gaat voor een modernere variant (die naar verluidt gekozen werd door Kanye West). Ze kiest voor een minimalistische basis zodat de aandacht op haar ogen gevestigd wordt:

Edward Berthelot via Getty Images

Julia Fox koos niet voor niks voor een Black Swan-eyeliner tijdens Paris Haute Couture Week. Ook modehuis Chanel liet de modellen met gitzwarte ogen op de catwalk verschijnen. Toch ging Chanel voor een zachtere variant van de make-uptrend, maar wél een eyeliner met een dubbele wing. Daarmee verschenen de modellen tijdens de spraakmakende Haute Couture-show van het merk met een indrukwekkende make-uplook.

CHANEL
CHANEL

Chanel Haute Couture SS22: dit waren de highlights van de show in Parijs

Dubbele eyeliner

Toch meer fan van een subtiele eyeliner? Haal dan inspiratie uit de populaire serie Euphoria. In het tweede seizoen van de serie zien we personage Maddy met een dubbele eyeliner. Make-upartiest Doniella Davy, deelt een video waarin ze laat zien hoe jij zelf deze look kan creëren. Deze eyeliner is perfect voor een avondje uit, maar kan ook makkelijk in het dagelijkse leven gedragen worden

Ze gebruikt wattenstaafjes om ervoor te zorgen dat de eyeliner zo scherp mogelijk is. Fouten horen er nou eenmaal bij en oefening baart kunst. Er is in ieder geval inspiratie genoeg en die eyeliner hoeft allang niet meer zo dun te zijn als vroeger.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.