Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Bo (23): ‘Ik krijg haatberichten omdat ik als hetero aanwezig was tijdens Pride’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Bo* over haar Pride.

Hi Bo, vertel!

“Ik had afgelopen zaterdag afgesproken om met wat vrienden naar Pride te gaan en dan specifiek de canal parade. Het regende maar het stond ons wel aan; een dagje vieren dat iedereen mag zijn wie hij/zij/die wil zijn. Daarnaast zijn we ook altijd wel in voor een feestje, dus dat is mooi meegenomen. We hadden ons kleurrijk aangekleed en op naar Amsterdam; gelukkig niet zo heel ver van mijn woonplaats Zaandam vandaan. We hebben een ontzettend leuke dag gehad en ik heb, de Gen-Z’er die ik ben, daar natuurlijk ook een aantal posts over gemaakt. Ik heb leuke story’s van mij en mijn vrienden geplaatst en ook een foto op mijn feed.”

En toen?

“Nou, toen ik zondag wakker werd schrok ik me rot. Ik had allemaal haatcomments onder mijn foto gekregen. De foto was blijkbaar in de explore-pagina terecht gekomen en allerlei mensen reageerden met teksten dat ‘hetero’s zoals ik het feest verpesten en niet serieus nemen’, enzovoorts. Het waren echt meer dan vijftig reacties van mensen die het niet eens waren met mijn foto en mijn motief om daar te zijn. Ik schrok, want ik stond daar zelf met alle goede bedoelingen. Mijn beste vriend valt op mannen en wij waren de hele dag samen. Dat maakt mij natuurlijk niet minder hetero, maar ik accepteer alles. Ik dacht ook dat we dat vierden.. volgende keer denk ik wel nog een keer na voordat ik iets plaats, wat ik vind het wel vervelend dat mijn goede bedoelingen slecht opgevat worden.”

De echte naam van Bo is bekend bij de redactie.

Ook een verhaal kwijt? Stuur ‘t naar [email protected]

Laagdrempelige tips om vrienden te maken als jongvolwassene

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.