Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 27 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Hilde (26): ‘Dat ik geen gezamenlijk potje wil maken op vakantie, snappen mijn vriendinnen niet’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Hilde* (26) haar verhaal.

Hilde gaat ieder jaar met vriendinnen op vakantie. Meestal werden de kosten tijdens zo’n reisje verrekend met de app Wie Betaalt Wat of met een Tikkie. Dit jaar werd er een gezamenlijk potje voorgesteld, maar daar is Hilde het niet mee eens.

‘Dat ik geen gezamenlijk potje wil maken op vakantie, snappen mijn vriendinnen niet’

Hilde vindt het maken van een gezamenlijke pot oneerlijk, haar vriendinnen vinden dat ze niet zo moeilijk moet doen.

Hi Hilde, hoe verrekenen jullie normaal gesproken de kosten op vakantie?

”Als we de vakantie boeken, dan wordt dit vaak door één persoon gedaan. We maken dan de kosten van tevoren naar die persoon over, zodat niemand hoeft voor te schieten. Dat gaat altijd erg makkelijk. De kosten die we daar gezamenlijk maken, verdelen we vaak met Tikkies of de Wie Betaalt Wat-app. Denk aan etentjes, ijsjes halen, bedjes op het strand en noem maar op. Heel handig, zo zie je precies wie wat betaald heeft. En vooral: wie te weinig voorgeschoten heeft.”

En dit jaar zijn er andere plannen?

”Ja, een van de meiden stelde voor om een gezamenlijk potje voor. Hier zou iedereen dan elke ochtend cash geld in stoppen. Volgens velen was het veel handiger, zo hoefden we niets meer in een app vast te leggen. En daar valt wat voor te zeggen, maar het gaat op één moment mis. Tijdens het uitgaan wordt er namelijk heel wisselend gedronken. Het eerlijke aan Wie Betaalt Wat is, dat je alleen betaalt als je ook meedeed aan een rondje. Met een gezamenlijke pot kan dat niet, dan betaal je ook als je niet drinkt. ”

Heb jij aangegeven dat jij dit liever niet hebt?

”Ja, maar mijn vriendinnen snappen mijn probleem niet. Zij vinden zo’n potje juist een handig idee. Sommigen noemden het zelfs ‘gezelliger’. Dat ik geen gezamenlijk potje wil maken op vakantie, snappen mijn vriendinnen niet. Zij zeggen dat ik evenveel drink als hen, dus dat ze niet begrijpen wat precies mijn probleem is. Ik wil gewoon kunnen bepalen wanneer ik meebetaal, dát is mijn probleem.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.