Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Bizarre Bekentenis 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Sophie (28): ‘Ik haat het dat mijn nieuwe vriend zijn ex nog spreekt’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Sophie* (28) haar verhaal.

Deze week doet Sophie haar verhaal. Zij is zo’n zes maanden samen met haar vriend. Maar dat hij nog steeds zijn ex spreekt, vindt ze helemaal niets. Sterker nog, ze haat het. 

Hi Sophie, kan je iets meer vertellen over jouw relatie? 

“Mijn vriend Stefan en ik zijn nu zo’n zes maanden samen. We hebben elkaar via een gezamenlijke vriendin ontmoet bij het uitgaan. Het was van mijn kant direct liefde op het eerste gezicht. Ook hij vond mij direct leuk, maar eigenlijk was hij nog niet aan een nieuwe relatie toe. Toch wilde hij mij niet laten gaan, dus besloten we het gewoon maar te proberen. Onze relatie gaat erg goed en ik ben er ontzettend blij mee. Het enige wat ik haat, is dat mijn nieuwe vriend zijn ex nog spreekt.” 

Waarom heeft hij nog contact met zijn ex? 

“Mijn vriend en zijn ex zijn drie jaar samen geweest. Een maand voordat wij elkaar hebben ontmoet ging het uit. Volgens Stefan was de relatie het laatste jaar al op. Op dit moment heeft hij nog dagelijks contact met haar. Ze bellen, appen en zien elkaar ook nog regelmatig. Dit komt doordat zij in dezelfde vriendengroep als hij zit. Met die groep gaat hij vaak uit, weekendjes weg en op vakantie.” 

Wat vind je zo moeilijk aan het contact? 

“Ik vind het niet fijn dat ze dagelijks contact met elkaar hebben. Het is drie jaar lang zijn vriendin geweest, ze hebben zelfs twee jaar samengewoond. Hij noemde haar altijd ‘zijn eerste echte liefde’. Ondanks dat ik vertrouwen heb in onze relatie, ben ik toch bang dat hij weer verliefd op haar wordt. Dat zou ik echt verschrikkelijk vinden.”  

Hoe zou jij het het liefste zien? 

“Het liefste heb ik dat hij haar niet meer spreekt of ziet. Alleen op die manier kan ik echt relaxen. Nu zit ik elke keer als hij met zijn vriendengroep uitgaat in de stress of het wel goed gaat. Ik vind het gewoon niet fijn. Ik snap alleen ook wel dat ik hem niet kan verplichten dat hij haar niet meer ziet. Het zou zoveel fijner zijn dat hij het zelf in ziet en zelf besluit om haar minder te zien. Hopelijk gaat dat alsnog gebeuren.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Demi (24): ‘Ik heb een nieuwe vriend, maar ik ben nog niet over mijn ex heen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.