Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 14 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

De ‘dad bob’ is het nieuwste kapsel waar alle it-girls voor gaan deze zomer

Dat kort haar trending is dit jaar, daar kunnen we niet omheen. Maar zo’n big chop is best spannend. Zeker als jij gewend bent aan jouw lange lokken. De dad bob is de haarstijl voor iedereen die wel toe is aan een kortere haarstijl, maar ook nog het lange gevoel wil behouden.

De ‘dad bob’ is het vrijblijvende antwoord op alle heftige korte haartrends van 2024. Voor iedereen die wel kort wil, maar ook weer niet zó kort.

Wat is de dad bob?

We hebben de dad sneakers, de bad blazers en de dad jeans al gehad. Nu is het tijd voor de dad bob. En die ziet er gelukkig niet uit als het kapsel van onze vaders.

In wezen is een ‘dad bob’ een iets langere, meer volumineuze bob die iets volwassener (en volwassener) aanvoelt dan korte French bobs en petit bobs. Ze hebben een jaren ’90 uitstraling die retro, relaxed, cool en easygoing aanvoelt. Qua lengte moeten ze ergens tussen je kin en sleutelbeen vallen. Het is dus een bob met iets meer lengte. Op die manier wen jij ook wat makkelijker aan je korte(re) coupe.

De voordelen van een dad bob

De voordelen van de dad bob zitten ‘m vooral in de lengte. Omdat ‘ie wat langer is, blijft jouw kapsel veelzijdig. Zo doe je het gemakkelijk in een staartje – of misschien zelfs nog wel in een klein knotje. Geen gedoe met speldjes en haarbanden, dus.

Daarnaast is de dad bob op z’n best als ‘ie nonchalant naar beneden hangt. Je hoeft ‘m, in tegenstelling tot de Meredith Blake bob, dus niet te föhnen of te krullen. Winnen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.