Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 27 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Heb jij last van vet haar direct na het wassen? Dat kan hierdoor komen

Sommige mensen hoeven hun haar maar één keer per week te wassen, terwijl het bij anderen alweer vet wordt vlak na het wassen. Dit heb je niet altijd zelf in de hand, maar in sommige gevallen kun je hier wel iets aan doen om dit te verminderen.

Er zijn namelijk een paar dingen die ervoor zorgen dat je pas gewassen lokken er toch alweer vettig uitzien. En dat willen we niet.

Oorzaken van vet haar na het wassen

Iets waar niemand vrolijk van wordt, is vet haar. Vooral mensen met dun en fijn haar hebben hier sneller last van. Als je haar na het wassen alweer vettig aanvoelt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen. Dit kunnen de oorzaken zijn:

Conditioner wordt verkeerd aangebracht

Een veel gemaakte fout tijdens het wassen van je haren is dat de conditioner te dicht bij de hoofdhuid wordt aangebracht. Conditioner hoeft alleen in de lengte van je haar (vanaf de oren naar beneden) en niet dicht bij de hoofdhuid, deze delen van het haar zijn namelijk al vet genoeg. Hierdoor maak je je hoofdhuid weer vet al tijdens het wassen.

Verkeerde shampoo

Een andere oorzaak van vette haren na het wassen kan zijn dat je een verkeerde shampoo gebruikt die niet past bij jouw hoofdhuid. Er zijn meerdere dingen die mis kunnen gaan met het kiezen van een shampoo.

  • Je gebruikt een té voedende shampoo waardoor je hoofdhuid vet wordt. Als jij al een vette hoofdhuid van jezelf hebt, is het belangrijk dat je shampoo niet te veel voedt, hierdoor blijft je haar vet, zelfs na het wassen.
  • Je gebruikt een shampoo met de verkeerde ingrediënten, bijvoorbeeld te veel reiniger of siliconen.
  • Je gebruikt een shampoo met niet-wateroplosbare siliconen, hierdoor kun je de shampoo niet goed uitspoelen waardoor er build-up ontstaat, een opstapeling van haarproducten restjes.

Te vaak wassen

Een andere oorzaak waardoor jouw haar alweer vet kan aanvoelen zodra je het gewassen hebt, is dat je je haar te vaak wast. Wanneer jij dit te vaak doet, zal je hoofdhuid meer talg aanmaken, waardoor je haar alweer vet kan aanvoelen zodra je het gewassen hebt.

Oplossingen

Om deze vervelende situatie te voorkomen, is het belangrijk dat je een goede shampoo gebruikt die past bij jouw haar en hoofdhuid. Vermijd shampoos met siliconen als je last hebt van een vette hoofdhuid. Zorg dat je je haar niet te vaak wast, gebruik eventueel droogshampoo om de vettige look tegen te gaan. En zorg ervoor dat je conditioner alleen gebruikt in de lengte van je haar, zorg dat het niet in de buurt komt van de hoofdhuid.

Een aantal voorbeelden van goede shampoos voor een vette hoofdhuid:

Redken Scalp Relief Amino Mint Shampoo € 23,40

Kérastase Spécifique Bain Divalent € 30,42

Rahua Classic Shampoo €38

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.