Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Food 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is wat jouw food craving zegt over je gezondheid

Het is normaal om bepaalde food cravings te hebben, iedereen heeft deze weleens. Deze cravings zijn soms blijvend en sommige zijn na een aantal dagen/weken alweer weg. Maar wist je dat jouw specifieke craving in veel gevallen iets zegt over jouw gezondheid?

Food cravings kun je omschrijven als een verlangend gevoel naar een bepaald soort eten. Het is moeilijk om deze gevoelens te negeren. Iedereen heeft andere cravings, dit komt onder andere doordat iedereen natuurlijk een andere gezondheid en smaak heeft. Wat het verband is tussen een bepaalde craving en je gezondheid gaan we je uitleggen.

Food craving? Dit zegt het over je gezondheid

Suiker

Een zoete craving naar suiker komt vaak voor, vooral aan het eind van de dag of na het avondeten. Wanneer jij verlangt naar suiker, betekent dit dat jouw lichaam bepaalde stoffen tekort komt, die belangrijk zijn voor de gezondheid van je hersenen. De stoffen die je tekort komt zijn bepaalde mineralen, zoals koolstof en zwavel, en chroom.

Zout

Wanneer jij juist zin hebt in zoute snacks, betekent dit vaak dat je lichaam vocht tekort komt. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je te weinig drinkt, maar kan ook betekenen dat je lichaam snel vocht verliest. Het kan ook betekenen dat je wat gestrest bent. Knapperige snacks, die vaak zout zijn, helpen bij het verminderen van stress, vandaar dat je lichaam hier op deze momenten naar verlangt.

Chocolade

Het is bewezen dat chocolade een positief effect heeft op ons humeur, dit komt doordat chocolade het stofje dopamine aanmaakt in onze hersenen, hier worden we vrolijk van. Maar als jij zin hebt in chocolade zegt dat ook iets over een tekort aan magnesium in je lichaam. Magnesium is super belangrijk voor je lichaam en in chocolade zit magnesium.

Koolhydraten

Eten met veel koolhydraten, zoals pasta en brood, heb je nodig om je energielevel op peil te houden, want koolhydraten zorgen voor energie. Dus je raadt het al, wanneer jij cravings hebt naar koolhydraten, betekent dit dat je lichaam energie nodig heeft.

Zuivelproducten

Denk aan kaas of andere zuivelproducten. Wanneer jij cravings hebt naar dit soort producten, is dit een teken van je lichaam dat je te weinig calcium en vitamine D binnenkrijgt. Veel zuivelproducten bevatten deze twee voedingsstoffen en daarom verlangt je lichaam hiernaar.

Je shopt het favoriete zonnebrillenmerk van Kendall Jenner en Hailey Bieber al vanaf €60

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.