Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 6 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de beste hotspots voor een gezellige high tea door heel Nederland

Niets mis met de good old high tea. We hielden ervan toen we zestien waren, en nu vinden we het nog steeds enig. Het is alleen soms even zoeken naar een geschikte plek om aan te schuiven. Daar helpen wij je graag bij. Dit zijn de beste hotspots door heel Nederland voor een gezellige high tea.

Van Amsterdam tot Utrecht (en alles daaromheen): bij deze restaurants, bakkerijen en koffiezaakjes kan je terecht voor een gezellige high tea.

De beste hotspots voor een high tea

Op iedere plek en voor iedere portemonnee zetten wij de hotspots uiteen.

Hotel Krasnapolsky, Amsterdam | €€€

Hotel Krasnapolsky, in het hart van Amsterdam, beschikt over een fameuze ‘cake room’. Uit deze kamer komen de lekkerste gebakjes en taartjes, die je voorgeschoteld krijgt als je de afternoon tea boekt. De afternoon tea van Grand Café Krasnapolsky bestaat uit drie rondes, met zoete en hartige lekkernijen.

Hotel Krasnapolsky Dam 9, Amsterdam 

Rose & Vanilla, Amsterdam en Utrecht | €€

Bij Rose & Vanilla kunnen ze de allerlekkerste taartjes maken, voor iedereen. Taartjes die je vindt in een traditionele patisserie, maar dan glutenvrij, melkvrij, kleurstofvrij. Vrij van heel veel dingen, maar vol met pure ingrediënten die je er zo uit kan pikken als je een hap neemt. De high tea is dus ook voor iedereen lekker én veilig.

Rose & Vanilla 1e Constantijn Huygensstraat 74, Amsterdam en Amsterdamsestraatweg 13, Utrecht

De Bakkerswinkel, meerdere plekken | €€

De Bakkerswinkel is een echte klassieker als we het hebben over high tea’en. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid: je kan het hier zo gek maken als je zelf wil. De Bakkerswinkel is gevestigd in Amsterdam, Zoetermeer en Utrecht.

Gartine, Amsterdam | €

Liever een knusse en ietwat kneuterige high tea. Dan ben je bij het schattige Gartine aan het juiste adres. Hier heb je de keuze uit verschillende high tea arrangementen, die allemaal even lief worden aangekleed. Echt zo’n plek om met je moeder naartoe te gaan of om bij te kletsen met die ene gezellige vriendin. We’re here for it.

Gartine Taksteeg 7, Amsterdam

Karel V, Utrecht | €€

In Utrecht kan je op de thee bij Karel V. Klinkt dat niet onwijs gezellig? Grand Hotel Karel V heeft, naar eigen zeggen, het beste terras van Utrecht en daarom kan je ook zomers genieten van een heerlijke high tea.

Karel V Geertebolwerk 1, Utrecht

Blossom, Den Haag | €

Bij Blossom in Den Haag werken ze met een onzettend gezellig concept. Je kan er ‘s zomers namelijk een high tea picknick box afhalen, waarmee je een plekje kan uitzoeken in de groene tuin van het Mesdag Collectie of de paleistuin van paleis Noordeinde. Perfect voor tijdens een zonnige dag.

Café Blossom Anna Paulownastraat 70c, Den Haag

Piece of Cake, Maastricht | €

De high tea bij Piece of Cake is allesomvattend. Hartige items, waaronder een stukje wrap, een sandwich , warm gerechtje en een mozzarella tomaten spiesje, de klassieke scones met clotted cream en jam, en variërende zoet items en 3 soorten thee.

Piece of Cake Boschstraat 60, Maastricht

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.