Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 17 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO kwam met de bizarre documentaire ‘How to Create a Sex Scandal’ en iedereen is in de war

Als je van lugubere documentaires houdt, dan heeft HBO Max nu een pareltje voor je. ‘How to Create a Sex Scandal’ vertelt het verhaal van een groep mensen in Texas, die een schandaal over seks met kinderen creëerden.

Ja, dat klinkt inderdaad superheftig. Mocht je The Lucie Blackman Story afgekeken hebben, dan is dit een goede opvolger.

‘How to Create a Sex Scandal’

De documentaire ‘How to Create a Sex Scandal’, een driedelige serie op HBO Max, laat niet alleen zien hoe makkelijk het is om een seksschandaal te verzinnen, maar ook hoe makkelijk het is om hier mee weg te komen. Alles wat je nodig hebt, is een manipulatieve pleegmoeder, beïnvloedbare jonge kinderen, een paar goedgelovige ambtenaren en een aantal juryleden die vastbesloten zijn om onschuldige kinderen kosten wat het kost te beschermen.

In 2008 doen vijf kinderen uitspraken over de Mineola Swingers Club, die de jonge kinderen volgens de beschuldigingen verschrikkelijke dingen lieten doen. Kindermisbruik scheen een groot thema te zijn bij de club. De kinderen beschuldigen zeven volwassenen – waaronder hun ouders – van gruwelijke misdaden: ze werden naar een kleuterschool gebracht in een trailer buiten Tyler en daarna op het podium gezet van een parenclub in het nabijgelegen Mineola, waar ze gedrogeerd werden met ‘silly pills’ en gedwongen werden om met elkaar te dansen en seks te hebben.

Mocht dit zo zijn, dan zou dit één van de verschrikkelijkste dingen ooit zijn. Kleine plottwist: de verhalen zijn verzonnen. Maar.. dat is ook verschrikkelijk.

Iedereen is in de war van deze documentaire

We zullen niet te veel weggeven: maar het wordt al snel duidelijk dat er veel slachtoffers zijn in deze zaak. Iedereen die de driedelige serie kijkt, is helemaal in de war door het verhaal. Hoe kunnen mensen dit elkaar aandoen?

Wees dus gewaarschuwd. Als je eenmaal in de show zit, wil je niet stoppen met kijken. Maar … het verhaal is heftig. Het maakt namelijk flink wat los bij veel kijkers.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.