Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de haarkleurtrends die we dit seizoen overal gaan zien

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat de nieuwste trends weer voor de deur staan. Na een week van zonnig weer is iedereen toe aan een nieuwe outfit en daar hoort ook een nieuw kapsel bij. Als je niet de schaar in je haren wilt zetten is je haar kleuren de perfecte oplossing en deze lente-haarkleurtrends gaan we dit seizoen overal zien.

Alle inspiratie die je nodig hebt.

Haartrends 2022

Hoewel het jaar nog maar drie maanden bezig is, hebben we al ontzettend veel verschillende trends voorbij zien komen. Zo zien we overal de ‘boy bob’ en staat onze Instagram-feed helemaal vol met de Barbie-paardenstaart. In 2021 zagen we al dat de bob een ontzettend populaire haarstijl was en deze trend gaat in 2022 nergens heen.

De haarstijl is op dit moment namelijk nog steeds helemaal hot and happening. Zo maakt de blowout-bob uit de 90’s een grote comeback dit jaar en is ook de ‘Franse bob’ dé haartrend van dit moment. Naast al deze haartrends zien we ook veel verschillende haarkleurtrends voorbijkomen en wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Volgens TikTok is glijmiddel in je haar de nieuwste haartrend van dit moment

Lente-haarkleurtrends

Als het gaat om haarkleurtrends voor de lente, zijn we vooral opzoek naar iets fris wat goed gecombineerd kan worden met onze nieuwe garderobe. Daarom zetten wij een serie verschillende haarkleuren voor je op een rij waarmee jij zeker gezien wilt worden deze lente.

1. Aardbeientinten

Deze haarkleur zien we op dit moment overal voorbijkomen. Zowel Gigi Hadid, Zendaya, Kendall Jenner, Sophie Turner, Phoebe Dynevor als Barbie Ferreira zijn al met deze heerlijke trend gespot en ook wij zijn obsessed.

2. Vloeibaar goud

We weten allemaal dat blond een hele gewilde haarkleur is, maar er zijn heel veel verschillende tinten waaruit je kunt kiezen. Dit seizoen gaan we vooral de blonde kleur ‘vloeibaar goud’ overal zien en dit is een combinatie van zowel warme als koele tinten blond. Deze combinatie zorgt voor een prachtige dimensionale blonde tint en geeft je haar direct volume.

3. Gebroken zwart

Een celebrity die we al veel met deze haarkleurtrend hebben gezien is Dua Lipa. Deze zwarte haarkleur is niet te hard, doordat er voor deze haartrend een variatie aan verschillende tinten wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er een kleine dimensie in het haar ontstaat, wat een natuurlijke uitstraling geeft. Voor deze haarkleurtrend worden vooral koele en asy tinten gebruikt en dat zorgt ervoor dat het haar er extra donker uitziet, terwijl het eigenlijk gaat om de donkerste bruine haarkleur.

4. California Balayage

Deze blonde haarkleur geeft de nonchalante look die je deze lente en zomer wilt rocken. De haarkleur heeft weinig onderhoud nodig en zorgt ervoor dat je haar in één keer goed zit. De haarkleur maakt vooral gebruik van highlights en heldere blonde tinten, waardoor deze haarkleurtrend moeiteloos met je eigen haarkleur mengt.

5. Louis Vuitton brunette

Deze haartrend hebben we al eerder voorbij zien komen, maar hoort ook zeker in deze lijst. De ‘Louis Vuitton brunette’ haarkleurtrend is namelijk ook een perfecte tint om in de lente te dragen. Er wordt bij deze trend gebruik gemaakt van heldere secties in warmere tinten – zoals karamel, brons en amber – die samen zorgen voor een rijke bruine haarkleur.

6. Roze en paarse tinten

In 2022 zijn naast de gebruikelijke kleuren ook felle kleuren een echte go-to. Vooral roze en paars zijn deze lente niet te missen. Je kunt het subtiel houden met een vleugje kleur of ervoor kiezen om je hele haar in deze gedurfde kleuren te verven. Een celebrity die deze felle kleur al een keer rockte is niemand minder dan Jennifer Lopez.

Welke haarkleurtrend is jouw favoriet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.