Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ouch! Dit is hoeveel geld de controversiële uitspraken van Kanye West hem gaan kosten

Het is je vast niet ontgaan dat Kanye West niet in positief daglicht staat. Na zijn antisemitische uitspraken liet de ene na de andere zakelijke partner hem vallen. En hoewel we denken dat voor mensen als Kanye West het geld niet op kan, ligt er voor hem toch een financiële catastrofe op de loer.

80% van zijn inkomsten zijn namelijk weggevallen.

Dit is hoeveel geld de uitspraken van Kanye West hem gaan kosten

Misschien is het tijd dat Kanye zijn strandhuis in Malibu (á 57 miljoen dollar) te koop zet, want de zaken gaan slechter dan ooit. Deze financiële crisis heeft hij aan zichzelf te danken, want na de vele antisemitische uitspraken die hij deed, laten veel partners hem vallen.

Kanye West en zijn antisemitische uitspraken

De afgelopen weken laat Kanye verschillende haatzaaiende teksten uit zijn mond komen, tijdens interviews en op Twitter. Zo stelde hij dat George Floyd niet is overleden door verstikking, maar door Fentanyl. Je begrijpt, de familie van Floyd klaagt West aan.

Daarbovenop kwam Ye ook met verschillende antisemitische samenzweringstheorieën tijdens interviews. Deze gingen zo ver, dat demonstranten in L.A. dit weekend de nazi-groet bracht en verwees naar Kanye in hun spandoeken. Al eerder was Kanye in opspraak door zijn fashion show in Parijs.

Deze bedrijven stoppen de samenwerking met Kanye

Kanye West had tot voor kort flink wat samenwerkingen met grote bedrijven – met Adidas als belangrijkste partner. Gap liet Ye al vallen, maar nu ook Adidas besluit de stekker uit de samenwerking te trekken, verliest Kanye zijn Yeezy-imperium.

Bronnen die bekend zijn met Kanye’s financiën zeggen dat hij vijf bronnen van inkomsten heeft, en dat vier daarvan ofwel volledig zijn afgesloten ofwel ernstig zijn aangetast door zijn antisemitische uitbarsting.

Financiële catastrofe op de loer

De afgelopen jaren heeft Kanye geld verdiend met zijn enorme Adidas-deal, zijn Gap-deal, zijn muziekcatalogus, de verkoop van nieuwe muziek en concerten. Nu het grootste deel daarvan wegvalt, stevent de rapper af op een financiële crisis. En ja, hij heeft genoeg geld op zijn rekening, maar met de hoge kosten die hij draagt is de rekening binnen enkele maanden leeg, zeggen betrouwbare bronnen.

Met de deals die vervallen, de nieuwe muziek die niet geluisterd gaat worden en de concerten die niet bezocht gaan worden, kan Ye alleen berusten op de royalties van zijn bestaande muziek. Dit is zo’n 5 miljoen dollar per maand. Dit klinkt als een bizar hoog bedrag, maar is voor Kanye net genoeg om de kerosine van zijn privéjet te betalen.

In september rapporteerde de muziekvakhandel dat het team van West het aanbod onderzocht om zijn catalogus te verkopen voor ongeveer 135 miljoen dollar, maar er bleek geen grote belangstelling te zijn. Het wordt dus langzaam tijd voor Kanye om de hand om de knip te houden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.