Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Jenna Ortega is geen veganist meer door haar rol in Netflix-serie ‘Wednesday’

Jenna Ortega werd door haar hoofdrol in Netflix-show ‘Wednesday’ geforceerd om te stoppen met veganistisch eten. En dat is nogal een flinke verandering in haar leven.

Soms moeten acteurs wel heel veel over hebben voor een rol…

Jenna verbreekt na jaren vegan levensstijl

In een recentelijk gepubliceerd interview met Wired verklapte actrice Jenna Ortega dat ze door haar rol in de serie ‘Wednesday’ niet meer in staat was haar vegan levensstijl voort te zetten. Jenna werd vegetarisch tijdens haar Disney Channel periode in 2016 en besloot in 2020 voor een veganistische levensstijl te gaan.

Van veganistisch naar vis

De serie ‘Wednesday’ werd in Busteni, in Roemenië opgenomen, waar zo’n 8894 mensen leven. Ondanks dat 12% van de Roemeense inwoners vegetarisch eten, blijkt dit in de kleinere stadjes en dorpjes zoals Busteni, totaal anders te zijn. De vegetarische en vegan opties en restaurants bleken hier zo schaars dat Jenna niet genoeg voedingsstoffen binnen zou krijgen op set. Om dit te voorkomen besloot de actrice na jaren te starten met een pescotarisch dieet. Ze eet nu onder anderen weer vis en melkproducten. Flinke verandering voor iemand die al jaren als vegan door het leven gaat.

Slechte vegan voorzieningen vanuit Netflix

Aangezien Wednesd… uhm Jenna deze keuze niet perse geheel vrijwillig, maar meer uit noodzaak maakte vinden fans dat er een schuldige is in dit verhaal. De wereldberoemde filmproducent Tim Burton (van onder andere Alice in Wonderland, Dumbo en Sjakie en de Chocoladefabriek) hiervoor aangewezen. Volgens fans zou hij niet genoeg moeite hebben gedaan om de cast van de serie op set te voorzien van veganistische opties. Tja, voorlopig oefenen wij, net zoals Simon Porte Jacquemus, gewoon nog even verder aan het iconische Wednesday Addams-dansje.

Zo recreëer je de make-uplook van Jenna Ortega uit de populaire Netflix-show ‘Wednesday’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.