Jana Witteman
Jana Witteman Money Talks 27 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Jet (26): ‘Ik kan niet mee naar de dure sportlessen van mijn vriendinnen’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag: de vriendinnen van Jet houden en nogal een duur sportabonnement op na.

Naam: Jet
Leeftijd: 26
Woonsituatie: Gedeelde woning

Moneytalk

Duur sporten

De geldkwestie van

“Hi NSMBL,

Wederom een luxe probleem, maar ik merk toch dat ik dit echt jammer vind. Ik woon in Amsterdam en ik omgeef me af en toe (iets te veel) onder de Havermelkelite. Mijn vriendinnen hebben allemaal een ClassPass abonnement en gaan aan de lopende band naar hot yoga, PLTS en Rocycle. Maar het standaard abonnement kost al 65 euro per maand. Wil je vaker sporten, dan betaal je al gauw 80 euro.

Voor mij wordt dat echt té gek. Maar ik vind het ook jammer dat ik daardoor voor mijn gevoel veel mis. mijn vriendinnen gaan na het sporten vaak nog ergens een kopje thee drinken, of in het weekend ergens een cappuccino. Ik heb het gevoel dat zij hechter worden, terwijl ik steeds meer buiten de groep val. Wat zouden jullie doen?”

Dit vindt de redactie van NSMBL

Hi Jet,

Doe vooral geen dingen die niet bij je passen. Als jij een sportabonnement voor deze bedragen te gek vindt, begin er dan vooral niet aan. Ook al lijken deze bedragen nu ‘gewoon’ omdat dit in je omgeving de norm is, wil dat niet zeggen dat dit soort bedragen voor iedereen normaal zijn.

En wat betreft de band met je vriendinnen. Misschien kun je een poging doen wat goedkopere alternatieven voor te stellen? Ga bijvoorbeeld samen hardlopen, of organiseer zelf een bootcampsessie in het park. Dat kost jullie niets, maar kun je wel je vriendinnen blijven zien tijdens het sporten. Lijkt dat hen niks? Dan kan je ook jullie sportmomenten tegelijk plannen en daarna samenvoegen voor dat gezellige koffietje.

Succes!

Liefs.

Britt (25): ‘Mijn huisgenoten willen een schoonmaker, ik wil niet meebetalen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.