Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Nagels 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Boost je nagelgroei: tips voor lange en gezonde nagels

Het liefst hebben we natuurlijk allemaal mooie, lange en verzorgde nagels, maar niet iedereen heeft nagels die snel groeien of heeft geld voor een maandelijks bezoekje aan de salon. Daarom delen wij tips waardoor je op een snelle en effectieve manier wat lengte kunt toevoegen aan je nagels.

Je nagelgroei stimuleren

Je nagels groeien per dag ongeveer 0,1 millimeter, in de maand is dit dus ongeveer 3 of 4 millimeter. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de groei. Je groei neemt af als je ouder wordt. Ze groeien juist sneller in de zomer of tijdens een zwangerschap. Factoren zoals genen, voeding en gezondheid spelen ook een rol in de snelheid van je nagelgroei.

Hydratatie

Hydratatie is essentieel bij het stimuleren van je nagelgroei. Smeer je handen, inclusief je nagels, dagelijks in met een goede handcrème. Hydrateer niet alleen je handen, maar ook heel je lichaam door voldoende te drinken. Je moet minstens twee liter per dag drinken, probeer dit elke dag ook echt te doen.

Olijfolie en citroen

Een andere hack, die volgens TikTok goed werkt, is een mengsel maken van olijfolie en citroensap. Pak een klein bakje en giet deze vol met olijfolie, zorg ervoor dat er genoeg in zit zodat je je nagels kan onderdompelen. Knijp daarna wat citroensap uit en voeg dit toe aan je mengsel. Laat ze vervolgens 10 minuten weken in dit mengsel. Dit zorgt voor snellere groei en sterkere nagels.

@parabellbeauty

If you want to start growing your nails, try this easy nail oil soak hack.

♬ Blue Blood – Heinz Kiessling

Dieet

Nagels bestaan hoofdzakelijk uit keratine, een eiwitachtige stof die van essentieel belang is voor de groei en gezondheid. Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om de nagels te ondersteunen. Om aan je eiwitten te komen, kun je verschillende voedingsmiddelen eten, waaronder dierlijke producten zoals vis, vlees en zuivel, maar ook peulvruchten, kiemgroenten, noten, zaden en eieren.

Cuticle oil

Cuticle oil is een geweldige oplossing voor niet alleen droge nagelriemen, maar ook voor de algehele gezondheid van de nagels. Doordat je nagels er sterker van worden zullen ze ook minder snel afbreken, met als eindresultaat langere nagels. Het bestaat uit een mix van oliën, vitamines en voedende ingrediënten die direct op de nagelriem worden aangebracht. Het stimuleert bovendien de nagelgroei. Het gebruik ervan is simpel: breng een kleine hoeveelheid olie aan bij elke nagelriem en masseer het zachtjes in met je vingertoppen.

Voedingssupplementen

Het binnenkrijgen van vitamines is essentieel voor het stimuleren van je nagelgroei. Vooral vitamine B, dit zorgt namelijk voor sterkere nagels. Voedingssupplementen die je kunt nemen voor het versnellen van je haargroei helpen ook bij het stimuleren van de nagelgroei. Dit komt doordat je haar en je nagels uit keratine ontstaan, een voedingssupplement die de keratine stimuleert, versneld dus zowel de groei van je haar als die van je nagels.

Inspiratie nodig? Deze nagels zijn perfect voor het voorjaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.