Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 26 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste zomercocktails van birthday girl MARTINI

Shaken, not stirred… Deze iconische zin kennen we natuurlijk van James Bond, die zo zijn favo drankje bestelde in de films. Ter ere van de 160e verjaardag van MARTINI delen wij de lekkerste zomercocktails van het Italiaanse merk met je.

Als je MARTINI zegt, roepen wij – naast James Bond met zijn ‘shaken obsessie’ – meteen vermouth, het welbekende glas en dan meteen ook de olijf (of citroenschil). Maar misschien moeten we ook zeggen: historie. Want MARTINI staat al sinds 1863, toen het merk werd opgericht door Alessandro Martini en Luigi Rossi, voor la dolce vita. Die 160e verjaardag wordt dit jaar over de hele wereld groots gevierd.

Het oude besje blijft ondanks haar respectabele leeftijd nog altijd vernieuwen en heeft zo voor ieder wat wils. De puristen gaan natuurlijk voor de Bianco. Wie voor makkelijk en lekker gaat, kiest een van de kant-en-klare cocktails zoals de Bellini en de Limoni. En wie geen alcohol drinkt, of alcoholische drankjes afwisselt met alcoholvrij heerlijks, maakt de lekkerste drankjes met de Non-Alcoholic Vibrante en Floreale.

Drie zomerse MARTINI-cocktails:

1. Fiero

Fiero MartiniOf het nu tijdens de borrel is, een picknick of net voor het eten: deze cocktail kan altijd en overal.

Ingrediënten: MARTINI Fiero (75 ml), tonic (75 ml), ijsblokjes en een schijfje bloedsinaasappel.

Vul een ballonglas met ijs en giet vervolgens de Fiero en de tonic in het glas. Roer de twee rustig door elkaar. Garneer met het schijfje bloedsinaasappel.

2. Vibrante Spritz

Martini VibranteAnno 2023 mogen alcoholvrije cocktails die even goddelijk als andere cocktails zijn niet op het lijstje ontbreken.

Ingrediënten: Non-Alcoholic MARTINI Vibrante (75 ml), grapefruitsap (25 ml), bruiswater (10 ml), ijsblokjes en een schijfje grapefruit.

Vul een wijn- of ballonglas met ijsblokjes. Schenk de Vibrante en het grapefruitsap in het glas en doe er vervolgens het bruiswater bij. Even roeren en daarna garneren met het schijfje grapefruit.

3. Floreale Spritz

Martini FlorealeNog een alcoholvrij zomerdrankje waar we geen genoeg van krijgen, omdat het pure zomer uitstraalt (en ook zo proeft).

Ingrediënten: Non-Alcoholic MARTINI Floreale (75 ml), appelsap (25 ml), bruiswater (10 ml), ijsblokjes en een citroenschijfje.

Vul een wijn- of ballonglas met ijs. Schenk de Floreale en het appelsap in het glas. Schenk er vervolgens bruiswater bij. Even roeren en vervolgens garneren met het schijfje citroen.

Feest met celebs

MARTINI vierde de 160e verjaardag onlangs in Milaan met een star studded feestje. De locatie: het bruisende DAZI Milano. Op het exclusieve event zagen we onder anderen actrice Dakota Johnson, fashion queen Chiara Ferragni, Emily in Paris-acteur Lucien Laviscount en topstylist Harry Lambert schitteren.

Zij dansten op de tunes van de Italiaanse singer-songwriter Tananai, die het podium deelde met de internationaal bekende dj’s Mia Moretti en Club Domani. En natuurlijk proostten zij op het iconische verleden én de toekomst van MARTINI met een van de cocktails van het drankmerk. Cheers!

Martini Dakota Lucien
Bron: MARTINI

Win een aperitivo in een luchtballon

MARTINI viert de 160e verjaardag in Nederland met een bijzondere winactie. Als jij de gelukkige bent, mag je quality time met je vrienden of familie doorbrengen in een luchtballon. Je maakt namelijk tot 31 juli kans op een ‘aperitivo in the sky’. Meedoen kan dus nu nog via de website van MARTINI. Uiterlijk half augustus worden de winnaars bekendgemaakt.

Meer cocktailinspiratie van MARTINI vind je online. Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met Martini

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.