Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De geur van het voorjaar: dit zijn onze 7 favoriete parfums voor de lente

Nu de lente officieel van start is gegaan, zijn we ons leven langzaam aan het veranderen om in de zomerse stemming te komen. Gewatteerde jassen maken plaats voor spijkerjacks en mutsen worden haarclips. Bij een nieuw seizoen hoort ook een nieuwe signature scent, daarom zetten wij onze favoriete lenteparfums op een rij.

Nieuw seizoen, nieuwe geur.

Dit zijn onze 7 favoriete parfums voor de lente

Denk je aan de lente, dan denk je aan een frisse start. Vol goede moed stappen we het nieuwe seizoen in en daar hoort natuurlijk een bijpassend parfum bij. De volgende geuren zijn bruisend, energiek en levendig – precies goed voor dit vrolijke seizoen.

Maison Crivelli Neroli Nasimba – €185 (100ml)

In Neroli Nasimba staat één ingrediënt centraal: oranjebloesem. De parfumeur liet zich inspireren tijdens ene safari, wat uiteindelijk leidde tot deze unieke geur met frisse maar ook krachtige noten. De geur begint krachtig, maar wanneer de hartnoten naar de voorgrond komen wordt ‘ie steeds zachter en lieflijker. Wij testten ‘m uit, en dit is zo’n geur waar je talloze complimenten over krijgt.

SKINS x SALLE PRIVÉE – €220 (100ml)

Ben jij meer van de houtnoten, maar wil je in de lente geen zwaar parfum? Dan is SKINS x SALLE PRIVÉE de geur die je zoekt. Dit eau de parfum met een concentratie van maar liefst 30% is een ‘everyday fragrance’, maar zal toch veel hoofden laten draaien. Noten als ergamot, roze peper en Guaiac hout staan centraal in deze geur.

Kayali Yum Pistachio Gelato – €92 (50 ml)

Deze nieuwste geur van Kayali is precies wat je ervan verwacht: een zoet parfum met dominante noten van pistache. Als jij alvast in de zomerse, zwoele stemming wil komen, dan is dit parfum ideaal.

ZARA Amalfi Sunray – €25,99

De naam zegt het al: deze geur is de zomer ten voeten uit. En wat zou leuk is aan deze lijn van ZARA, is dat ‘ie gecreëerd is door niemand minder dan Jo Malone. De geur bevat noten van bergamot, mandarijn en oranjebloesem.

BYREDO Gypsy Water – €145 (50ml)

De klassieker van BYREDO is zonder twijfel Gypsy Water. En wij snappen wel waarom dit zo’n succesnummer is. De geur is energiek en relaxed tegelijk, maar ook krachtig en subtiel tegelijk. De beste omschrijving die we ooit hoorden was ‘lemon poppyseed cake, maar dan met een mystiek randje’.

diptyque L’eau Papier – €92 (50ml)

We weten dat boeken en bibliotheken al jaren inspiratie bieden voor parfumeurs, maar de geur van papier is nog nooit geimiteerd. Parfumhuis diptyque gaat voor een zachte, musky scent die net zo clean is als nieuw papier.

Jo Malone Star Magnolia Blossom – €95 (50ml)

In de lente gaat alles weer in bloei en daarom past de geur van bloesem goed bij dit seizoen. Dit parfum neemt je mee naar de stadsparken van Shanghai, waar de stermagnolia in volle bloei is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.